kerameos_filhs

Να αποκλεισθεί οποιαδήποτε σκέψη για μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ

Την επανεξέταση της γενικής προοπτικής της «Ελεύθερης Πρόσβασης» σε ΑΕΙ, ζητά από την Κυβέρνηση, με ανακοινωθέν ο ΣΥΡΙΖΑ , μεταξύ των  πέντε «Μέτρων  Μέτρα Άμεσης Εφαρμογής» , όπως τα χαρακτηρίζει, και διατυπώνει την άποψη ότι: «Το νομοθετημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που κατάργησε η ΝΔ. αποτελεί μια λυσιτελή βάση.Καθιέρωνε για πρώτη φορά τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση το Απολυτήριο.Δημιουργούσε τις πραγματικές προϋποθέσεις για τη προοπτική της πλήρους καθιέρωσης της ελεύθερης πρόσβασης σε βάθος χρόνου».

Η  επαναφορά της βάσης του «10»

Επιπλέον, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αποδεικνύεται πως η επαναφορά της βάσης του «10», άλλη μια προσφιλής ιδέα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ,  θα αποδεικνυόταν νέα λαιμητόμος για τη νέα γενιά.

Απ’ την άλλη, υπογραμμίζει,  θα υπηρετούσε την ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα των κολλεγίων,  που σήμερα διαπλέουν την κρίση σιωπηλά και ιδιοτελώς.

Αριθμός εισακτέων

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κυβέρνηση να αποκλεισθεί οποιαδήποτε σκέψη για μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων

Για το χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών Εξετάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει την ακόλουθη θέση:

«Η συζήτηση γύρω από τον χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων φαίνεται πως εντοπίζεται στον αποκλεισμό διεξαγωγής τους τον Σεπτέμβριο. Απ’ τη σκοπιά μας, θεωρούμε πως υπερέχει μια λογική προστασίας των μαθητών μαθητριών Γ Λυκείου από την παράταση του ψυχολογικού άγχους στη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά αποκλείει και την εξοντωτική (ψυχοσωματικά και οικονομικά) παράταση των φροντιστηρίων. Η επιλογή, ωστόσο, του χρόνου διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην κλίμακα των ενενήντα έως εκατό χιλιάδων υποψηφίων, απαιτεί τη συνδρομή του ΕΟΔΥ για τους όρους προστασίας της δημόσιας υγείας και αντίστοιχο έγκαιρο σχεδιασμό διάθεσης του ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών που θα απαιτηθούν. Το θέμα δεν εξαντλείται σε επαναλαμβανόμενες δηλώσεις στα ΜΜΕ.   Δεν είναι θέμα απόρρητου σχεδιασμού».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…