ypoyrgeio-paideias-2

Την περίοδο αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Εγκύκλιο για την τήρηση Απουσιολογίων/Παρουσιολογίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ που απασχολούνται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΕΣΠΑ 2014-2020 και ΠΔΕ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την περίοδο αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Σε συνέχεια της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και της παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης/υποστήριξης από όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς/ΕΕΠ/ΕΒΠ, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα αναφορικά με τη συμπλήρωση Απουσιολογίων/Παρουσιολογίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ που απασχολούνται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΕΣΠΑ 2014-2020 και ΠΔΕ:

1) Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) από 16/11 και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια – Λύκεια) από 09/11, τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια συμπληρώνονται κανονικά με την επισήμανση στις διευκρινίσεις «Τηλεκπαίδευση» σύμφωνα με το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Το ίδιο ισχύει και για τους αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ οι οποίοι παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως υποστήριξη, σύμφωνα με το νέο προσαρμοσμένο πρόγραμμα των ωρών υποστήριξης της σύγχρονης εξ αποστάσεως υποστήριξης των μαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

 2) Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς/ΕΕΠ των ΚΕΣΥ και τους αναπληρωτές ΕΕΠ των ΕΔΕΑΥ, τα απουσιολόγια συμπληρώνονται κανονικά με την επισήμανση στις διευκρινίσεις «εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη των σχολικών μονάδων» σύμφωνα με το πρόγραμμα υποστήριξης/εργασίας τους.

3) Τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια που τηρούνται θα υπογράφονται από τους Δ/ντές σχολικών μονάδων κατά την διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και θα αναρτώνται στην πλατφόρμα ανάρτησης παραστατικών (https://invoices-schools.espa.minedu.gov.gr) από σχολικές μονάδες ή θα αποστέλλονται στις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης.

4) Με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια θα συνυπογράφονται καταλλήλως και από τους αναπληρωτές.
Ειδικές Επισημάνσεις:

  • Για την Α/θμια, την ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2020, στα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια θα αναγράφεται «αναπροσαρμογή ωρολογίων προγραμμάτων».
  • Στα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια συνεχίζουν να καταγράφονται οι άδειες μητρότητας (τοκετού και λοχείας) καθώς και οι μακροχρόνιες άδειες ασθενείας.
  • Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς/ΕΕΠ/ΕΒΠ που απασχολούνται στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν με δια ζώσης εκπαίδευση στις δύο βαθμίδες, τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια συμπληρώνονται κανονικά σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς και τις ώρες εργασίας για τους ΕΕΠ/ΕΒΠ.
  • Οι αναπληρωτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση/υποστήριξη και ως εκ τούτου τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια τους συμπληρώνονται όπως περιγράφεται στο σημείο 1. Περαιτέρω οι Δ/νσεις Εκπ/σεις συνεχίζουν να δηλώνουν στο ΠΣ myschool την εν λόγω άδεια των εκπ/κών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και υποχρεωτικής εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης/υποστήριξης.

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…