antixalaziko_aeroplano_2

Την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του ΕΛΓΑ που αφορά στο Πρόγραμμα Αντιχαλαζικής Προστασίας με Εναέρια Μέσα των καλλιεργειών.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να ζητήσει την ένταξη του νομού Καβάλας στο πρόγραμμα.

Οι κ.κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πληροφορήθηκα ότι εγκρίθηκε σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του ΕΛΓΑ που αφορά στο Πρόγραμμα Αντιχαλαζικής Προστασίας με Εναέρια Μέσα των καλλιεργειών αγροτικών περιοχών της ελληνικής επικράτειας.

Η σύμβαση αυτή, που προέκυψε έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία που διεξήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση, εξακολουθεί να αποκλείει τις αγροτικές καλλιέργειες του Νομού Καβάλας από τις περιοχές εφαρμογής του Προγράμματος Αντιχαλαζικής Προστασίας με Εναέρια Μέσα.

Σταθερός μας στόχος είναι να αρθεί η δυσμενής μεταχείριση των καλλιεργειών της περιοχής μας και η ένταξη τουΝομού Καβάλας στις περιοχές εφαρμογής του Προγράμματος του ΕΛ.Γ.Α.

Είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αρχίσει εντατική διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. για την τροποποίηση της σύμβασης και την ένταξη του Νομού Καβάλας στις περιοχές εφαρμογής του Προγράμματος Αντιχαλαζικής Προστασίας με Εναέρια Μέσα».

Πηγή: agro24.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…