EVE trikalwn

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων, μετά από επιστολή του Τμήματος Επαγγέλματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερώνει τα μέλη της ότι για την τεκμηρίωση της απαιτούμενης προϋπηρεσίας σε κάθε μια από τις σχετικές επαγγελματικές δραστηριότητες (χειριστές μηχανημάτων έργου, τεχνίτες εγκαταστάσεων και καύσης, μηχανικοί εγκαταστάσεων-ηλεκτροσυγκολλητές-οξυγονοκολλητές, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λπ.), θα πρέπει να συντρέχουν τουλάχιστον οι εξής προϋποθέσεις για τον απασχολούμενο:

(α) να είναι κάτοχος αντίστοιχης βεβαίωσης αναγγελίας τεχνίτη ή βοηθού,

(β) η εργασία του να έχει πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχη ειδικότητα (όπως προκύπτει από πίνακα προσωπικού του ΣΕΠΕ),

(γ) κατά τη διάρκεια απόκτησης της προϋπηρεσίας του να επιβλέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου του από αδειούχο ανώτερης βαθμίδας, σύμφωνα με τις διατάξεις περί τεκμηρίωσης προϋπηρεσίας.

Επιπλέον, η μη κατοχή της αντίστοιχης βεβαίωσης αναγγελίας τεχνίτη ή βοηθού, αλλά και της αντίστοιχης άδειας ανώτερης βαθμίδας από όσους ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες του Ν. 3982/2011 αποτελεί παράβαση που επισύρει τις κυρώσεις της ΥΑ με Αριθ. Φ.Γ. 9.6/οικ.15712/1013/07-11-2011, οι οποίες προβλέπουν την επιβολή προστίμων έως και πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000€) στους εργοδότες.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία συνιστά στα μέλη της που έχουν άμεση σχέση με τα παραπάνω επαγγέλματα, να τηρούν πιστά τις διατάξεις του Ν.3982/2011 που αφορούν στη νόμιμη απασχόληση των ασκούντων τις αντίστοιχες επαγγελματικές δραστηριότητες, και ειδικότερα πριν την απασχόληση των εν λόγω εργαζομένων να αναζητούν την αντίστοιχη βεβαίωση αναγγελίας ή την αντίστοιχη άδεια.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Δ. Τρικκαίων: Διαβούλευση για άλλα 20 εκ.€ σε έργα αντιπλημμυρικά, επιχειρηματικότητας, κοινωνικής στήριξης

Με τη δεύτερη φάση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει …