tiled

Καινοτομίες και τεχνολογικές λύσεις εν μέσω κρίσης του κορονοϊού

Η πρώτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων εν μέσω κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί με καινοτομίες τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020. Θα είναι μια συνεδρίαση με δύο «πρωτιές»: και τηλεδιάσκεψη, με βάση τα μέτρα αποφυγής αποτροπής εξάπλωσης του ιού, και ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης, όπως συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια περίπου με τις «κανονικές» συνεδριάσεις.

Η μετάδοση γίνεται από το κανάλι που διατηρεί ο Δήμος Τρικκαίων στο youtube (https://www.youtube.com/user/DimosTrikkaion) αλλά και από την ιστοσελίδα του Δήμου (https://trikalacity.gr/dimotiko-symvoulio/) ή από την ενότητα «Διοίκηση».

Ο κάθε πολίτης θα βλέπει την εικόνα με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου χωριστά, αλλά την ώρα που θα μιλά ο κάθε σύμβουλος, το πρόσωπό του θα εμφανίζεται ως κεντρική εικόνα στην οθόνη.

Εχουν ήδη γίνει οι σχετικές δοκιμές, έχουν γνωστοποιηθεί οι παράμετροι του συστήματος σε κάθε σύμβουλο και ολοκληρώνεται η διαδικασία επίλυσης ορισμένων τεχνικών προσαρμογών.

Στα θέματα ουσίας σχετικά με τη συνεδρίαση, ξεχωρίζουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» δίπλα από τον Βιολογικό Καθαρισμό. Δηλαδή, του χώρου χωριστής συλλογής μιας σειράς υλικών (ογκωδών αποβλήτων, αστικών αποβλήτων από χωριστούς κάδους ανά υλικό). Αυτά τα υλικά μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται. Τα υλικά θα προσκομίζονται από τους χρήστες με δικά τους μέσα και θα αποθηκεύονται προσωρινά σε μέσα συλλογής διαφόρων χαρακτηριστικών ανάλογα την περίπτωση.

Επίσης, επεκτείνεται η σύμβαση με εταιρεία για τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα στα Τρίκαλα, όπως συμβαίνει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με μετρήσεις που είναι καθημερινά διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (ενότητα «Μετρήσεις Ποιότητας Ζωής» στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/poiotita-zois-metriseis/)

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα για μη επιβολή προσαυξήσεων και μη απώλεια ρυθμίσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν εξυπηρετήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…