kardia-epanekinisi

Ο Δήμος Τρικκαίων, οι Εθελοντές Τρικάλων και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Θεσσαλίας τα τελευταία 6 χρόνια τιμούν την Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου.

Η Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2013 και διοργανώνεται στις 16 Οκτωβρίου, κάθε χρόνο. Από το 2018 καθιερώθηκε η Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς και φέτος είναι η τρίτη χρονιά που τιμάται σε όλον τον κόσμο, έστω και χωρίς εκδήλωση, όπως στα Τρίκαλα.

Στόχος κάθε φορά, η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού απινιδωτή, αυξάνοντας των αριθμό των πρώτων ανταποκριτών και των απινιδωτών σε δημόσιους χώρους.

Τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα χιλιάδες συμπολίτες έχουν μετάσχει στα σεμινάρια και της εκδηλώσεις της ΚΑΡΠΑ, αποκτώντας σχετικό πιστοποιητικό. Απώτερος στόχος της κάθε χρονιάς δράσης, είναι η βελτίωση του πολύ χαμηλού ποσοστού ανθρώπων που επιβιώνουν μετά από εξωνοσοκομειακή Καρδιακή Ανακοπή.

Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές σε διάφορα σημεία της πόλης των Τρικάλων από τον Δήμο Τρικκαίων, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε περιπτώσεις ανάγκης.

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Θαύματα κάνει η μικροχειρουργική, στους ακρωτηριασμούς παιδιών

Μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας όσον αφορά την αποκατάσταση της λειτουργίας έχει η χρήση της …