tourism

Σε επόμενο επίπεδο περνά η προσπάθεια βελτίωσης της εξυπηρέτησης των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του Μύλου των Ξωτικών.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού νόμου Τρικάλων και αρωγή του Δήμου Τρικκαίων, υλοποιείται στα Τρίκαλα το ένα από τα 33 τμήματα της Σχολής Μετεκπαίδευσης Τουριστικών Επαγγελμάτων. Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 στον κόμβο καινοτομίας Gisemi , ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Ανδριόπουλο, εξήγησαν την ουσία και τη σημασία της συγκεκριμένης  δράσης.

Οπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, το πρόγραμμα είναι σημαντικό «για μια περιοχή που πήρε την τύχη στα χέρια της» και ανέδειξε τη συνεργασία σε π[ολά επίπεδα, και κυρίως στον μύλο των Ξωτικών. Και συνέχισε τονίζοντας ότι ο Δήμος είναι συνεργάτης στην προσπάθεια επιμόρφωσης των στελεχών του τουριστικού τομέα, κάτι που αποδεικνύει ότι «οι κοινωνίες που προοδεύουν είναι όσες δεν μένουν στάσιμες».

Ευχαρίστησε, επίσης, τον κλάδο του τουρισμού στον Δήμο Τρικκαίων και τον νομό Τρικάλων για τη σύμπνοια στον συγκεκριμένο τομέα. Και διευκρίνισε ότι με αφορμή το πρόγραμμα της Σχολής, προωθείται η μελέτη και αξιολόγηση συνολικότερα της κίνησης στον Μύλο των Ξωτικών, ως προς τις αντιδράσεις, τα σχόλια, τις επιθυμίες των φιλοξενούμενων. Στόχος, εξάλλου, όπως τόνισε ο Παπαστεργίου, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας και η συνέχιση της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των Τρικάλων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού νόμου Τρικάλων κ. Γ. Ανδριόπουλος, αρχικώς ευχαρίστησε τον Δήμο Τρικκαίων και τον Δήμαρχο για τη στήριξη και τη συνεργασία. Τόνισε τη σημασία της υλοποίησης του προγράμματος και στα Τρίκαλα (και σε άλλες 11 πόλεις), ως μια περιοχή με αναδυόμενο τουρισμό. Διευκρίνισε ότι οι 320 ώρες του προγράμματος είναι επιδοτούμενες και αφορούν σε ανέργους και σε ήδη εργαζόμενους στον τουρισμό.

Αυτή την περίοδο το πρόγραμμα αφορά σε οροφοκομία και εστιατόρια, ενώ ήδη έγιναν οι κινήσεις για υλοποίηση του προγράμματος και την επόμενη χρονιά. Ο κ. Ανδριόπουλος και ως μέλος της Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι η πιστοποίηση που  δίνεται, ωφελεί, τόσο τον εργαζόμενο ή άνεργο, βοηθώντας τους να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, όσο και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, με το επιπλέον επιμορφωμένο και με κρατική πιστοποίηση προσωπικό.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Με τις δέουσες τιμές, η Πιαλεία & ο Δ. Πύλης, γιόρτασαν τα 23α «Τσιαβαλιάρεια»

Σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 & και ώρα 10:45π.μ. στην πλατεία της Τ.Κ. Πιαλείας, π…