Arxiki

Με απόλυτη ομοφωνία πέρασε το σύνολο των θεμάτων(βλ. σχετ. εδώ), καθώς & τα δύο εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα που έφερε προς συζήτηση το Προεδρείο, κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δ. Πύλης.

Πριν τη συζήτηση των βασικών θεμάτων, ερωτήματα προς το Προεδρείο υπέβαλαν ο δημ. σύμβουλος της αξ. αντιπολίτευσης κ. Ιωάν. Κουτσονάσιος, καθώς & η Αντ/ρχος Καθαριότητας κα Λ. Οικονόμου.

Ο κ. Κουτσονάσιος αναφέρθηκε στον πρόσφατο σεισμό των 5,2R, τι είδους ζημιές προκλήθηκαν, σε ποιες Τ.Κ. του Δήμου & αν προβλέπεται κάποιο σχετικό βοήθεια. Απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος ανέφερε πως ύστερα από την δημόσια πρόσκληση της δημ. Αρχής, προς τους δημότες, για καταγραφή τυχόν ζημιών που προκλήθηκαν από τον εν λόγω σεισμό, υποβλήθηκαν στον Δήμο 25 αιτήσεις, οι οποίες απεστάλησαν στην αρμόδια Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας θα επιληφθεί δια ζώσης όλες τις περιπτώσεις, ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών, πράττοντας αναλόγως.

Η κα Οικονόμου αναφέρθηκε αν & κατά πόσο θα αποδοθεί το «επίδομα γάλακτος», προηγούμενων ετών 2012 – 2016, σε εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου & εποχικούς, του τομέα Καθαριότητας. Αρχικά απάντηση δόθηκε από τον Δήμαρχο, ο οποίος ανέφερε ότι το σχετικό επίδομα θα επιδοθεί στους δικαιούχους, για να συμπληρώσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νάκος ότι το ζήτημα είναι διαδικαστικό, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία & στο επόμενο Δ.Σ. θα έρθει προς ψήφιση στο Σώμα.

Τα εκτός ημερησίας θέματα αφορούσαν το ένα, στην «Μετατόπιση δικτύων ΔΕΥΑ στο έργο της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Άρτας» & αφορά στην έγκριση του σχεδίου & φακέλου ασφάλειας υγείας & το δεύτερο στην, με το ίδιο περιεχόμενο, έγκριση του έργου «Αναπλάσεις στην Τ.Κ. Περτουλίου». Θέματα που όπως προαναφέρθηκε, ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Ένα εκ των σημαντικών θεμάτων ήταν & το θέμα με αύξοντα αριθμό 8, το οποίο αφορούσε στην αποδοχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης(19.398€), για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, σε τρεις οικογένειες της Πιαλείας & μία στις Λογγιές, οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες & κατολισθήσεις του περασμένου Φλεβάρη.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε χθες & σε τρία ακόμη «ευχάριστα» νέα, όπως χαρακτηριστικά είπε, το πρώτο που αφορούσε στην κατασκευή υποσταθμού φυσικού αερίου για τις ανάγκες της περιοχής(σχετ. άρθρο εδώ), το δεύτερο στην έγκριση, από το ΥΠΕΧΩΔΕ, για την κατασκευή της κλειστής αγοράς Πύλης, στον χώρο που σήμερα φιλοξενείται το αμαξοστάσιο του Δήμου, που ως γνωστόν πλέον «μετακομίζει» στον αύλειο χώρο, όπισθεν του Δημαρχείου του πρώην Δ. Γόμφων & το τρίτο στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης με το ποσό των 485.000€, που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας(σχετ. άρθρο εδώ).

Επίσης στους στόχους της δημ. Αρχής, για την στελέχωση της Τεχνικής της Υπηρεσίας, είναι & η πρόσληψη δύο Πολιτικών Μηχανικών (ΠΕ03), με σύμβαση μίσθωσης έργου 12 μηνών, για την παρακολούθηση, άμεση διαχείριση & τεχνική υποστήριξη των έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 & η δημ. Αρχή έχει συμπεριελάβει στην ατζέντα της, με άμεσο στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη περάτωση αυτών & απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία.

miliotis kafsoksyla

IMG_0481

IMG_0482

IMG_0483

IMG_0484

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…