ergastiri EAP

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αντιλαμβανόμενο τις σύγχρονες απαιτήσεις του ατόμου σε εκπαιδευτικό επίπεδο και σε συνδυασμό με άλλους ρόλους, τους οποίους (το άτομο) καλείται να διαχειριστεί, διοργανώνει διήμερο εργαστήρι διαχείρισης άγχους και στρες στο Παράρτημα της Λάρισας.

Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.30 – 21.30, Παράρτημα Ε.Α.Π Λάρισας, Ηρώων Πολυτεχνείου 211, 3ος όροφος

Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα στο αστικό περιβάλλον, δημιούργησαν και καταστάσεις δυσάρεστες, που οφείλονται κατά μεγάλο βαθμό στο στρες. Τα συμπτώματα του στρες στην εποχή μας παίρνουν διαστάσεις επιδημικού χαρακτήρα καθώς αρκετά από τα προβλήματα υγείας πηγάζουν από αυτό.

Στο εργαστήρι θα προσπαθήσουμε τόσο μέσω βιωματικών ασκήσεων, όσο και μέσω της yoga να ανακαλύψουμε τρόπους διαχείρισης του στρες.

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 19.30 η Ψυχολόγος Λιάνα Δάκτυλα μας φέρνει αντιμέτωπους με το άγχος θέτοντας τα εξής ερωτήματα: άγχος…πως το βιώνω;…πως το επικοινωνώ; Φαινόμενο της εποχής ή διαδικασία;

Μέσα από το εργαστήρι καλούμαστε να ανακαλύψουμε πως το άγχος πρωταγωνιστεί, τόσο στο σώμα  μας ,όσο και στη ψυχή μας, καθώς συντροφεύει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας, και ποιες λύσεις μπορούμε να βρούμε ώστε να το διαχειριστούμε.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 19.30 ο Γιώργος Ζήτρος μας συστήνει έναν άλλο τρόπο διαχείρισης του στρες μέσω της σωματικής αλλά και πνευματικής άσκησης της yoga.

Το εργαστήρι έχει ως στόχο τη διερεύνηση του στρες με πρακτικές γιόγκα προσιτές σε όλους, χωρίς προαπαιτούμενη εμπειρία, για να βιώσουν οι ασκούμενοι νοητική ηρεμία και χαλάρωση. Περιλαμβάνει θεωρία και πρακτικές που προέρχονται από τον ανεξάντλητο πλούτο της Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα.

Στο εργαστήριο της yoga απαιτείται να φέρουν οι εκπαιδευόμενοι στρωματάκι και να φοράνε άνετα ρούχα.

Το εργαστήρι μπορούνε να το παρακολουθήσουν όλοι εντελώς δωρεάν εφόσον έχουν κάνει κράτηση στο e-mail: [email protected]  λόγω περιορισμένων θέσεων.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610 367852 & 2410 236974.

Η Λιάνα Δάκτυλα είναι Ψυχολόγος ΑΠΘ, Απόφοιτη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή ΕΚΠΑ, Εξειδίκευση στη Νευροψυχολογία και Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Υπεύθυνη του Μήτσιου Center, Συγγραφέας

Ο Γιώργος Ζήτρος πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό και στην Αθήνα, κυρίως στη διοίκηση και την πληροφορική.

Ασκείται στις πρακτικές Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα από το 2004, μοιράζεται τη γνώση του στο Σύλλογο Ομ Γιόγκα Στούντιο Λάρισα από το 2012 και συνεχίζει αδιάλειπτα την προσωπική του έρευνα και εκπαίδευση στο σύστημα αυτό προκειμένου να εφαρμόζει τη γιόγκα ως τρόπο ζωής.

eap

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Κ. Παπακώστα: Η παράταξη του Κ. Αγοραστού, είναι η μόνη που εγγυάται σταθερότητα και ανάπτυξη στη Θεσσαλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, μ…