a3

«Μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση να μην τολμήσουν να απλώσουν τα ξερά τους στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν και πως η κυβερνητική ρύθμιση ενάντια στην απεργία δεν θα περάσει στην πράξη, έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες με το  δυναμικό τους συλλαλητήριο στα Τρίκαλα , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Περνάμε στην αντεπίθεση. Κάτω τα χέρια από την απεργία.», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή της πορείας, στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία» και «Τώρα σου δίνουν μέρισμα κι αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα» και με βασικά αιτήματα: « Υπογραφή ΕΓΣΣΕ. 751 κατώτερος μισθός. Κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις. Απαγόρευση πλειστηριασμών» έστειλαν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης, που με τη στήριξη της ΝΔ, χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ενισχύει τη φοροληστεία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων , όπου μίλησε η Κων/να Παππή , πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στην ομιλία της η Κ.Παππή τόνισε ότι όποιο νόμο και να ψηφίσουν  την απεργία δεν θα την καταργήσουν και ότι το ταξικό κίνημα δε θα κάνει πίσω, αλλά θα δουλέψει για την  κλιμακώσει του αγώνα. Συνεχίζοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: « Με τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα μας δίνουμε απάντηση στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Ομοσπονδίες , στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων , αλλά και σε σωματεία των Τρικάλων ,  που με την άθλια στάση τους διευκόλυναν την κλιμάκωση της επίθεσης και έβαλαν πλάτη για να χτυπηθεί παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία, όπως απαιτεί η εργοδοσία. Χαρακτηριστικά τέτοια είναι η στάση των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών  στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων που με διάφορες μεθοδεύσεις έβαλε εμπόδια στη συμμετοχή συναδέλφων στις κινητοποιήσεις , καθώς και σε συλλόγους του δημοσίου τομέα ( όπως ΕΛΜΕ , Δάσκαλοι , Νοσοκομείου) που συνταυτιστήκαν πλήρως με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και αρνήθηκαν τις κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

            Καλούμε  τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα, της συλλογικής πάλης, να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η λειτουργία των Συνδικάτων, για να αλλάξουν αποφασιστικά οι συσχετισμοί δύναμης μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υπερ των συμφερόντων των εργαζομένων. Να ανοίξει ο δρόμος της αναγέννησης και  ανασύνταξης του εργατικού κινήματος μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο. .Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη ζωή που μας αξίζει   να μπει τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και νόμων.

          Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που έχει επιφυλάξεις ή άλλες προσεγγίσεις, που  δεν συμφωνεί σε όλα με το ΠΑΜΕ αλλά παράλληλα δεν αντέχει στη βαρβαρότητα που τσακίζει τη ζωή του και αηδιάζει με τη σαπίλα του ξεπουλημένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, να κάνει ένα βήμα μπροστά και να δώσει δύναμη στους αγώνες του, στις διεκδικήσεις του. Να συμπορευτεί με τις δυνάμεις που μπορούν να οργανώσουν την αντεπίθεσή μας.» Τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων».

Pame Gramateia Trikalwn

a1 a2

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…