Gymnasio Kal (6)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Το 5ο Γυμνάσιο  θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προβληματισμού μέσα από το οποίο οι μαθητές/τριες θα συνειδητοποιήσουν τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό περιβάλλον στα άτομα με αναπηρίες πραγματοποίησε  διάφορες δράσεις.

Ο κ. Μιχαλάκης Κων/νος, πρόεδρος των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας,  προσκλήθηκε από το σχολείο για  να μιλήσει στους μαθητές/τριες  για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια οργανώθηκε  ένα βιωματικό εργαστήριο με το οποίο οι μαθητές βίωσαν τον τρόπο με τον οποίο δυσχεραίνεται η συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία και τις προκαταλήψεις που υφίστανται. Οι μαθητές της  Α΄και  Β΄τάξης  παρακολούθησαν  την ταινία  «The memory Keeper’s daughter”.

Μέσα από τις συνεχείς δράσεις θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές/τριες  μας ώστε  να αποδέχονται την διαφορετικότητα, να μην έχουν προκαταλήψεις και να αποκτήσουν δεξιότητες  ενσυναίσθησης.

Το 5ο Γυμνάσιο  ευχαριστεί  πολύ τον κ. Μιχαλάκη για την εμπεριστατωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση που έκανε στους μαθητές/τριες  μας για ένα τόσο ευαίσθητο και ουσιαστικό θέμα.

Gymnasio Kal (1) Gymnasio Kal (2) Gymnasio Kal (3) Gymnasio Kal (4) Gymnasio Kal (5) Gymnasio Kal (7)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Σήμερα Πέμπτη 5/10 στην Καλαμπάκα, η κεντρική ομιλία του Λευτέρη Αβραμόπουλου