Διδασκαλική-Ομοσπονδία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν να κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών σχετικά με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αναλώνονται σε επικοινωνιακές, αντιφατικές σε ορισμένες περιπτώσεις, δηλώσεις αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ο χρόνος που κερδήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, με μεγάλες θυσίες από τους εργαζόμενους, δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκε για να σχεδιαστεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά. Οι συγκεκριμένες προτάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών πετάχθηκαν «στον κάλαθο των αχρήστων».

Η δήλωση του Υπ. Εσωτερικών ότι με την έναρξη του διδακτικού έτους θα δοθούν μάσκες σε κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή (και αυτό μετά την επίμονη παρέμβαση της Δ.Ο.Ε. και τη γενικότερη αντίδραση) δεν απαλλάσσει συνολικά την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες σε έλλειψη προσωπικού, χώρων, χρηματοδότησης, απαραίτητου υγειονομικού υλικού, κ.α. Επιπλέον, τραγική είναι η επιμονή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, να υπεραμύνονται των επιλογών τους και να μη μειώνουν τον αριθμό παιδιών ανά τμήμα αλλά να τον αυξάνουν(!). Γι’ αυτό και συνεχίζουν να αναμασούν την ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών – μαθητών – γονιών, για να μπορούν να κρύβουν τις δικές τους.

Ταυτόχρονα, ο πολυδιαφημιζόμενος «καλός» και «έγκαιρος» προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς από το Υπουργείο Παιδείας αποδείχτηκε φούσκα αφού πέρα από τη υλοποίηση του νόμου Γαβρόγλου, που καταδικάστηκε από την πλειοψηφία του κλάδου,  προστέθηκε και ο εμπαιγμός χιλιάδων αναπληρωτών (το σίριαλ με το αν στην Α΄ φάση  θα υπάρχει Παράλληλη και ΖΕΠ, τι θα γίνει με τους χιλιάδες αποκλεισμένους λόγω παραβόλου και λαθών στο σύστημα, τι θα γίνει με τις προσλήψεις σε ειδικότητες και δομές αλλά και τα χιλιάδες κενά που θα μείνουν ακάλυπτα).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, απέναντι στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν  μαζική, μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…