diodia copy

Διόδια με το χιλιόμετρο θα πληρώνουμε από του χρόνου με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, ενώ θα απαγορευθεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων από τους παράπλευρους.
Πραγματικότητα γίνεται η ανάκτηση πινακίδων με τον μήνα καθώς η ρύθμιση έγινε νόμος του κράτους.

Η εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων όλων των κατηγοριών, απαγορεύοντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, καθιερώνεται με τροπολογία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή, διασφαλίζοντας πραγματικές και δίκαιες χρεώσεις για τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία, η χρέωση διοδίων μπορεί να γίνεται: α) ανά χιλιόμετρο χρήσης του δικτύου και β) αναλογικά, ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου, ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια κ.α. με την επιφύλαξη του νομικού καθεστώτος που διέπει τις συμβάσεις παραχώρησης.

«Υπέρ» της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ., «κατά» η Ν.Δ., το Κ.Κ.Ε. και η «Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσαν το «Ποτάμι» και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη». Η «Χρυσή Αυγή» απουσίαζε.

Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης, Ανδρέας Μαραθιάς

Πηγή:ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Η έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές για το περιβάλλον στο Delphi Economic Forum(βίντεο)

Στο Delphi Economic Forum, στις 11 Απριλίου, συζητήσαμε τα αποτελέσματα της έρευνας της pr…