londino

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Έως και επτά άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sun. Δύο δράστες έπεσαν επίσης νεκροί από πυρά βρετανών ένοπλων αστυνομικών, ανέφερε η ίδια εφημερίδα.

 Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στη γέφυρα του Λονδίνου, όπου ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15-20 ανθρώπους. Η δεύτερη επίθεση έλαβε χώρα στη λαϊκή αγορά του Μπόροου όπου τρεις μασκοφόροι επιτέθηκαν με μαχαίρια στο πλήθος.

Η πρώτη από τις επιθέσεις σημειώθηκε στις 22:08 τοπική ώρα (00:08) ώρα Ελλάδας, λίγα λεπτά μετά δηλαδή τη λήξη του τελικού του Champions League που διεξήχθη στο Κάρντιφ της Ουαλίας, αρκετά χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη επίθεση το CNN μετέδωσε ότι δύο άνδρες μπήκαν σε ένα εστιατόριο στη λαϊκή αγορά του Μπόροου κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου, και μαχαίρωσαν δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι μια σερβιτόρα τραυματίστηκε από μαχαίρι στον λαιμό κι ένας άνδρας στην πλάτη.

Η βρετανική αστυνομία αναζητεί εν τω μεταξύ τρεις υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οπλισμένοι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC. Κατά τη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και ενημερώνεται συνεχώς για τα συμβάντα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα.

koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Κώστα Μαράβα, για την Πέμπτη 5/10