FOTO

Με 512.00 ευρώ διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους μέχρι το 2023

 Κ. Αγοραστός: «Ένα γραμμάριο πράξης, αξίζει ένα τόνο θεωρία»

Τον διπλασιασμό του ποσού της επιχορήγησης των Κοινωνικών Δομών στου Δήμου Τρικκαίων από τα 243.360 ευρώ στα 512.460 ευρώ αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Με την απόφαση αυτή, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία μέχρι το 2023, τόσο του Κοινωνικού  Παντοπωλείου όσο και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Τρικκαίων, που προσφέρουν σε περισσότερους από  600 συνανθρώπους  βασικά επισιτιστικά  αγαθά και φάρμακα.

Συγκεκριμένα, η  χρηματοδότηση καλύπτει μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023 τις δαπάνες λειτουργίας των  Κοινωνικών Δομών – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο-  στα Τρίκαλα, στις  οποίες περιλαμβάνονται οι  δαπάνες για την πληρωμή του προσωπικού που απασχολείται στις δύο Δομές, η προμήθεια των αγαθών που διατίθενται στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, αναλώσιμα και άλλα λειτουργικά έξοδα.

Συνολικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο προϋπολογισμός των κοινωνικών δομών και δράσεων ξεπερνά τα 250  εκατομμύρια ευρώ. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ενισχύεται η  απασχόληση και η  κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων όπως οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες και οι Ρομά, υποστηρίζονται άτομα  με αναπηρίες και  ηλικιωμένοι, προστατεύονται γυναίκες που είναι θύματα βίας και χρηματοδοτούνται δράσεις Κοινωνικής Οικονομίας για την  καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και των διακρίσεων.

Μεταξύ των δράσεων, τα   voucher  με τα οποία  οικογένειες χαμηλού εισοδήματος   στέλνουν δωρεάν τα νήπια σε  βρεφονηπιακούς σταθμούς, η επιδότηση σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα για εγκατάσταση φυσικού αερίου, οι δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους συμπολίτες,  η επισιτιστική βοήθεια μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους,   δομές για την υποστήριξη κακοποιημένων  γυναικών,   κέντρα φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, κέντρα φροντίδας Ηλικιωμένων, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Κοινωνικά Φαρμακεία σε  Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα,  Κέντρα Κοινότητας σε όλους σχεδόν τους θεσσαλικούς δήμους, με  περισσότερους από 25.000  ωφελούμενους και ξενώνες για τη  στήριξη αστέγων.

«Ζούμε σε εποχή αναθεωρητική και μεταβατική και είναι ανάγκη να χτίσουμε ανθεκτικές, συνεκτικές κοινωνίες που ξέρουν να προστατεύουν τους πολίτες τους» δηλώνει ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με την απόφαση που υπογράψαμε ενισχύσουμε με 512.000 ευρώ το Δήμο Τρικκαίων και διασφαλίζουμε ότι 600 άνθρωποι συνεχίζουν για τα επόμενα χρόνια να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Παράλληλα διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας των απασχολούμενων στις δύο Κοινωνικές Δομές. Με ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αρμόδια Υπουργεία,   συγχρονίζουμε τις υπάρχουσες Κοινωνικές Δομές με τις ανάγκες της  εποχής. Οι Έλληνες που βρίσκονται στο περιθώριο είναι πολλοί και χρειάζονται ενίσχυση. Παράλληλα, ενισχύουμε την απασχόληση. Ο  αποτελεσματικότερος  τρόπος για τη καταπολέμηση της φτώχειας είναι η δημιουργία νέων, καλά αμειβομένων  θέσεων εργασίας και όχι αποκλειστικά η πολιτική  χορήγησης επιδομάτων».

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Κ. Παπακώστα: Προτεραιότητα όλων μας, η ανακούφιση των πολιτών

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό FormediaTV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, παραχώρησε…