Στα χνάρια του Καπετάν  Άρη copy

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΖΙΑΚΑ 1750μ. VO2MAX – ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΛΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 20/8/2016
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 300km – 07:00 π.μ. / 200km – 08:00 π.μ.

Το Καταφύγιο Κόζιακα VO2max, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά 2 διαδρομές υπεραποστάεων. Οι διαδρομές έχουν ενταχΘεί στο πρόγραμμα Ελληνικών Brevet για τις 20/8/2016.

Η πρώτη διαδρομή «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΗ» συνολικής απόστασης 300km θα ξεκινάει από την Πύλη Τρικάλων και κινούμενη τα χωριά του πρώην δήμου Πινδαίων θα φτάνει στη Μεσοχώρα και από εκεί θα συνεχίζει στο νομό Άρτας διασχίζοντας τα χωριά Βουλγαρέλι και Πέτα.

Φτάνοντας στην πόλη της Άρτας θα κινείται Β-ΒΑ προς το γεφύρι της Πλάκας και περνώντας από τα χωριά Γραμμενίτσα – Πιστιανά – Ροδαυγή – Πλατανούσα – Μονολίθι – Άγναντα – Πράμαντα – Μονή Κηπίνας θα φτάνει στους Καλαρρύτες. Στη συνέχεια θα ανηφορίζει στο οροπέδιο του Μπάρου (το πιο ψηλό σημείο της Ελλάδας με ασφαλτόστρωση) και διερχόμενη από τα χωριά του Ασπροποτάμου, την Πύρρα, το Νεραιδοχώρι, το Περτούλι και την Ελάτη θα καταλήγει στην Πύλη.

Τα σχεδόν 7000 υψομετρικά που συγκεντρώνει η διαδρομή την καθιστούν μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές πού έχουν χαραχθεί στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κοντρόλ της διαδρομής στη πόλη της Άρτας θα προσφερθεί γεύμα. Στα άλλα δύο κοντρόλ Αθαμάνιο και περιοχή «Τρία Ποτάμια» θα υπάρχει τροφοδοσία με φρούτα και σνακ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ : «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΗ»/OPENRUNNER

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ : «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΗ»/MAPMYRIDE

ΤΟ ROADBOOK : ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΗ

Η δεύτερη διαδρομή ΠΥΛΗ RANDONNEUR – 200 ΧΛΜ

Φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και μία εναλλακτική διαδρομή 200χλμ έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους αθλητές να γνωρίσουν τα ορεινά του νομού μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή που διασχίζει τα χώρια της Βόρειο-Δυτικής πλευράς των Τρικάλων και της Καλαμπάκας.

Η διαδρομή θα ξεκινάει από την Πύλη και περνώντας διαδοχικά από τα χωριά της όμορης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Φανάρι – Κανάλια θα εισέρχεται στην Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και θα διέρχεται από Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Καστανιά – Κρανιά – από τον απαράμιλλης ομορφιάς ναό του Τιμίου Σταυρού «Δολιανών» με τους δώδεκα τρούλους στην περιοχή του Ασπροποτάμου – Περιοχή «Τρία Ποτάμια» – Δέση – Περτούλι – Ελάτη θα καταλήγει εκ νέου στο Δημαρχείο Πύλης. Στο κοντρόλ στη περιοχή «Τρία Ποτάμια» θα υπάρχει τροφοδοσία με φρούτα και σνακ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ : «ΠΥΛΗ RANDONNEUR»/OPENRUNNER

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ : «ΠΥΛΗ RANDONNEUR»/MAPMYRIDE

ΤΟ ROADBOOK : ΠΥΛΗ RANDONNEUR

Η οργανωτική επιτροπή θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει δύο άρτια οργανωμένα Brevet με κύριο στοιχείο, τηρούμενων των προβλεπόμενων κανόνων, την ασφάλεια των αθλητών.

Για την διαμονή των συμμετεχόντων η οργανωτική επιτροπή θα διαθέσει το γυμναστήριο (διατίθεται ζεστό νερό – WC) που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Πύλης. Όσοι από τους συμμετέχοντες θέλουν να διαμείνουν στον παραπάνω χώρο καλούνται να μας ενημερώσουν εγκαίρως (απαραίτητος εξοπλισμός : υπόστρωμα & υπνόσακος).

Ευελπιστούμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση που τουλάχιστον οργανωτικά να είναι όσο το δυνατών καλύτερη. Πιστεύουμε ότι με τη στήριξη της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece καθώς και όλου του ποδηλατικού κόσμου που θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε εκ νέου στη Πύλη, να πετύχουμε μια εκδήλωση που πραγματικά θα ανεβάσει την ποδηλασία της περιοχής σε άλλο επίπεδο.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα που υπάρχει στο τέλος της σελίδας στον σύνδεσμο που σας ανοίγεται.

 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …