provata_17

Για fake news κάνει λόγο ανεπίσημα η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Agrenda» την 4η Ιανουαρίου 2019, με τίτλο: «Βλέπε καπνό: Ισχυρό πριμ εξόδου αιγοπροβατοτρόφων από το επάγγελμα».

Επισήμως, με σημερινή δήλωσή της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, είπε: «Τα σενάρια που έχουν σχέση με δήθεν πριμ στους αιγοπροβατοτρόφους για έξοδο από το επάγγελμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καμία σκέψη και καμία συζήτηση δεν υπάρχει ούτε σε επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ούτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στηρίζει την προσπάθεια των αιγοπροβατοτρόφων και είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια εναντίον τους, όπως αυτή προκύπτει από την μείωση της τιμής του γάλακτος και τις ελληνοποιήσεις.»

Το θέμα είχε «σηκώσει» με δηλώσεις του ανήμερα των Φώτων και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης. «Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει εθνικό έγκλημα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και συμπλήρωσε πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να συμφωνήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, το οποίο θα οδηγεί στην έξοδο τους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους με αντιστάθμισμα σημαντική αποζημίωση για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένα πρόγραμμα για να σταματήσουν οι λαθραίες και παράνομες εισαγωγές γάλακτος και μέτρα για να στηρίξουμε τον κλάδο», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης και τόνισε ότι η επιδότηση για εγκατάλειψη της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί ισοπέδωση. Ειδικά για περιοχές που παράγουν προϊόντα ΠΟΠ θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Γενναίο κοινοτικό πρόγραµµα, µε αυξηµένες πριµοδοτήσεις για την οµαλή έξοδο από το επάγγελµα των παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων, επεξεργάζονται, σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda, οι Βρυξέλλες. Το θέµα εξετάζεται ενδελεχώς σε τεχνοκρατικό επίπεδο, δεν έχει φθάσει ακόµα στο Συµβούλιο Υπουργών Γεωργίας και θα περιληφθεί, όπως όλα δείχνουν, στο πακέτο µέτρων της νέας ΚΑΠ 2020-2027.

Οι πληροφορίες θέλουν τη φιλοσοφία του Μέτρου να κινείται στη λογική των πριµοδοτήσεων που δόθηκαν πριν από λίγα χρόνια στους καπνοπαραγωγούς προκειµένου να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια του καπνού.»

agro24.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…