soults copy

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και οι Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ,Γιώργος Κύρτσος και Θεόδωρος Ζαγοράκης με επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την προβολή ταινίας στους χώρους του Κοινοβουλίου με θέμα τις «μη αναγνωρισμένες μειονότητες» στην Ελλάδα και τίτλο «The Macedonian».

“Μία ταινία που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλητικών ενεργειών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος καθώς κάνει λόγο για ύπαρξη δήθεν “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα και έρχεται να αμφισβητήσει τη γνήσια και αυταπόδεικτη ελληνικότητα της περιοχής”, αναφέρουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

“Η ένταξη μίας χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει Σεβασμό των Αρχών και των Αξιών της Ευρώπης. Όχι, ένταση ψευτοπροπαγάνδας. “Τα Σκόπια, δυστυχώς, συνεχίζουν να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία και επιβουλεύονται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. “Καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία και οικειοποιούνται Έλληνες Μακεδόνες Βασιλείς τον Φίλιππο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο αν και γνωρίζουν ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή 9 αιώνες αργότερα. “Και τέλος, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη διαφορά του ονόματος σαν άλλοθι για τη μη ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ για να αποκρύψουν το τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας που παρουσιάζουν”, καταλήγουν.

Πηγή:to pontiki.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…