5aec99961e00002d008e47f2

(φωτό:JACK GUEZ VIA GETTY IMAGES)

Στην ετήσια πορεία τους οι ακτιβιστές της ομάδας SlutWalk βγήκαν απ’ τα ρούχα τους και παρέλασαν ημίγυμνοι, διαμαρτυρόμενοι για την ανοχή στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

«To έγκλημα ξεκινά από την αστυνομία και συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες»

 Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο ετήσιο SlutWalk March που ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί στο Τελ Αβίβ, με τις φεμινίστριες να καταγγέλλουν στους δρόμους της πόλης τη σωματική κακοποίηση, το βιασμό και την αντίληψη ότι φταίει το θύμα και όχι ο θύτης.
«Η λέξη «slut» (τσούλα) δεν υποβαθμίζει απλά τις γυναίκες, αλλά χρησιμοποιείται επίσης από την κοινωνία και το σύστημα για να δικαιολογεί τους βιασμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Brancha Balad, υποδιευθύντρια της οργάνωσης Kulan που διεξήγαγε την πορεία και προωθεί τον φεμινισμό στο Ισραήλ.
 Περπατώντας στους δρόμους, οι διαδηλώτριες φορούσαν αποκαλυπτικά ρούχα (ή σε κάποιες περιπτώσεις και τίποτα) προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα ότι ούτε μια μορφή δευτερογενούς παρενόχλησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Οι διαδηλωτές είχαν ζωγραφίσει στα κορμιά τους συνθήματα όπως «Το όχι σημαίνει όχι», «Θέλω να είμαι ελεύθερη», «Η σιωπή σημαίνει συνενοχή» και «Οι ευγενικές γυναίκες δε γράφουν ιστορία».
huffingtonpost.gr
Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…