Arxiki ok

Διήμερη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με θέμα:«Οργάνωση Διάσωσης σε Τροχαία Ατυχήματα. Θεωρητική & Πρακτική Εκπαίδευση», πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 4/12 & αύριο Τρίτη 5/12/2107, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλης από τον προϊστάμενο αυτού κ. Γιάννη Τατσίνα, προς τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου, στηριζόμενη στο εγχειρίδιο του Αντιπύραρχου κ. Αθανασίου Μπαλάφα με τίτλο:«Οργάνωση διάσωσης σε τροχαία ατυχήματα».

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση συνδυάζει το θεωρητικό υπόβαθρο της διάσωσης με τις σωστές ενέργειες στην σκηνή του τροχαίου ατυχήματος, αναλύοντας την διασωστική επιχείρηση σε βήματα, καθώς και την ψυχολογία όσων εμπλέκονται σε αυτή, έτσι ώστε να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό ενεργειών για κάθε διασώστη.

Επίσης η εκπαίδευση αποτελείτο & από το πρακτικό κομμάτι αυτής, που αφορούσε στην βίωση συνθηκών, κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται άμεσος ή έμμεσος απεγκλωβισμός, χρησιμοποιώντας οι πυροσβέστες-διασώστες, τις απαραίτητες τεχνικές δεξιότητες-μέθοδοι & τα κατάλληλα διασωστικά εργαλεία, αλλά & τον σωστό τρόπο χρήση τους στην κοπή του αυτοκινήτου, για τον απεγκλωβισμό του τραυματία από αυτό.

Για τον σκοπό αυτό & για το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα, όπου σήμερα στο ένα αναλύθηκαν οι παραπάνω μέθοδοι όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται στις ρόδες του, ενώ αύριο θα αναλυθούν οι ανάλογες μέθοδοι που ακολουθούνται, όταν το ΙΧ έχει ντελαπάρει.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλης ευχαριστεί θερμά την Επιχείρηση Απόσυρσης Αυτοκινήτων «Άρης Γακόπουλος», για την παραχώρηση των δύο οχημάτων, για την πραγματοποίηση του πρακτικού μέρους της Εκπαίδευσης.

 

Pyrosvestiki (2) pyrosvstiki (2) pyrosvstiki (3) pyrosvstiki (4) pyrosvstiki (5) pyrosvstiki (6)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλείται αγρός 32 στρεμμάτων στη Λαζαρίνα

Διατίθεται προς πώληση αγροτεμάχιο έκτασης 32 στρεμμάτων στη Λαζαρίνα Καρδίτσας. Ο αγρός ε…