Dim Nitronatsios

«Αρχικά,  χαίρομαι  ιδιαιτέρως  που  γίνατε αναγνώστης του άρθρου του πατέρα μου, κ. Ούτρα  και που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε  και να απαντήσετε στο δημοσίευμά του (είτε εσείς ο ίδιος είτε κάποιος άλλος … ). Οφείλω λοιπόν να απαντήσω  αναλυτικά στις αντιρρήσεις που θέτει το  δημοσίευμά σας, στο οποίο προσπαθείτε ανεπιτυχώς να μειώσετε προσωπικά τον πατέρα μου και κατά συνέπεια και την αυτοδιοικητική ομάδα στην οποία συμμετέχει . Δεν είναι της παρούσης το αν η Πύλη θεωρείται  Δ.Δ ή Δ.Ε. ή Τ.Κ … ποσώς με νοιάζει. Η Πύλη, για όσους ζούμε και πορευόμαστε στον τόπο αυτό είναι » Η ΠΥΛΗ ΜΑΣ». Αν δεν καταλάβατε και το ΜΑΣ, μεταφράστε το όπως θέλετε.  Το πώς εσείς το  εκλαμβάνετε -παραμένει βέβαια κτητικό-είναι το μέρος που γεννήθηκα εγώ και ο πατέρας μου, ο τόπος στον οποίο συνεχίζω να ζω και εγώ και η οικογένειά μου. Είναι ο τόπος, όπου ο πατέρας μου θα παραδώσει τη σκυτάλη σε μένα.  

Το δημοσίευμα είναι προσωπικές μου απόψεις,   στηριγμένες στις προγραμματικές δηλώσεις  του συνδυασμού «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ». Είναι άκρως ρεαλιστικό και αυτό το γνωρίζει η νυν δημοτική αρχή. Ας μη ξεχνάμε πως  ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Αν καταλάβατε,  το άρθρο σχετίζεται μόνο με την  Πύλη, την έδρα του δήμου. Το έργο σας εκεί είναι μηδενικό σε όλα  τα προγράμματα που αναφέρθηκαν  (ΕΣΠΑ LIDER  Φιλοδήμος κ.λ.π). Παρουσιάσατε  έργα   στο σύνολο του Δήμου Ελάτης, Νέραϊδοχωρίου, Παχτουρίου και  Λυγαριάς …   με αναρτημένα ποσά (προς εντυπωσιασμό των αναγνωστών) εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Συμπληρώστε όμως  ακόμη κ. Ούτρα, πως κάποια από  τα έργα αυτά ανήκουν στην δημοτική αρχή του κ. Κουφογάζου, τα οποία βρήκατε έτοιμα.  Κάποια είναι έργα της περιφέρειας ,όπου απλώς συμμετέχετε με μικρό ποσοστό από την ΣΑΤΑ -βλέπε  αθλητικό κέντρο στο Κορπ  που το καπηλεύεστε ενώ αποτελεί   ξεκάθαρα έργο της περιφέρειας. Σημειωτέον   τα  110,000 ευρώ  προέρχονται από την ΣΑΤΑ  και 500,000 από πόρους της περιφέρειας.

Εν συντομία  κ. Ούτρα,  πείτε μας ξεκάθαρα  πόσα  χρήματα  και που ΚΑΚΟπέσαν  μέσα στην έδρα του δήμου (ξεκάθαρα την Πύλη) την πενταετία σας… ΜΗΔΕΝ.  Κ. Ούτρα,  κάνατε την Πύλη χειρότερη  από οποιοδήποτε άλλο  δημοτικό διαμέρισμα. Έκλεισαν  τα πάντα.  Αν μείνετε στην διαχείριση του δήμου θα κλείσουν και τα υπόλοιπα (επειδή προσωπικά ζείτε στα Τρίκαλα σας ενημερώνω πως η Πύλη αποκαλείται πλέον Βόρειο Μουζάκι).

Διαπιστώνω μετά λύπης πως η  άποψή σας για το αποχετευτικό  ,για τον σταθμό φυσικού αερίου ,για τις Α.Π.Ε, για το παραποτάμιο πάρκο   και γενικά για υποδομές  περιλαμβάνει πολλά θα..θα..θα. Όλοι γνωρίζουμε, πως οι συλλογισμοί του ΘΑ θεωρούνται σοφίσματα . Σας γνωρίζω, πως η δημοτική αρχή  που θα προκύψει στις επερχόμενες εκλογές  εύλογα  θα συνεχίσει  ότι βρει  από εσάς  με τον καλύτερο τρόπο . Οι συνεργασίες και οι διεκδικήσεις  από την  περιφέρεια και τα υπουργεία θα είναι η καθημερινότητά μας  .

                Εντέχνως αποφύγατε να σχολιάσετε τα σημεία  του άρθρου του πατέρα μου, στα οποία  κάνει  λόγο για την κακοδιαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου… αντικανονικό προσπέρασμα  .Πάνω σε αυτήν την περιουσία πατάτε-κυριολεκτικά και μεταφορικά- κυρίως  όμως προσπαθείτε να παίξετε στο παιχνίδι των επερχόμενων εκλογών και αφού εξαντλήσατε  όλες τις εκάστοτε πολιτικές μεθόδους αφομοίωσης των ψηφοφόρων  εντάξατε και στα ψηφοδέλτιά σας τους ενοικιαστές των καταστημάτων του δήμου , θέλοντας να τους δεσμεύσετε. Ύβρις κ.Ούτρα…

Πείτε μας με  αριθμούς  πόσα ήταν τα έσοδα του δήμου από την ακίνητη του περιουσία το 2014, όταν αναλάβατε  και πόσα τα χρέη; Πόσα είναι σήμερα  και σε τι κατάσταση οφειλών βρισκόμαστε; Τα ερωτήματα φυσικά δεν είναι ρητορικά.

Επειδή κ. Ούτρα γνωρίζετε προσωπικά τον πατέρα μου, αφού τον έχετε ζήσει στις δικαστικές αίθουσες, θα περίμενα να είστε πιο προσεκτικός  στα λεγόμενά σας.  Είναι ξεκάθαρο, ότι  το άρθρο αφορά  την έδρα του δήμου, την Πύλη, όπου η παρούσα δημοτική αρχή  βαθμολογείτε με μηδέν σε όλα τα πεδία (υποδομές ,καθημερινότητά κ.λπ.).Δεν είδα το ίδιο ενδιαφέρον για  το άρθρο του πατέρα μου που αφορούσε τον  ορεινό όγκο και το διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης.  Θα μου άρεσε να δω την γραπτή σας απάντηση .

Στους κυρίους Ούτρα και Μαράβα  θα τους απαντήσω με τους στίχους του ποιητή και  προσωπικού  φίλου του πατέρα μου Διονύση Τσακνή  : «Μένω μονάχος στο παρόν μου να σώσω οτιδήποτε και αν σώζεται κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου συνένοχο στο φόνο δεν θα με έχετε».

 

Με τιμή στους συνδημότες μου,

Δημήτριος Μητρονάσιος

Υ.Γ: Οι παραπάνω απόψεις βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και τον πατέρα μου, Περικλή Μητρονάσιο. Άλλωστε το κείμενό  μου αποτελεί απάντηση προς τον κ.Ούτρα, που στόχο έχει την στήριξη των θέσεων του πατέρα μου και την ανάδειξη των θέσεων του συνδυασμού «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ».

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στην Κροατία με πρόγραμμα Erasmus+

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “Growing Young ECOlogists with STEM”, με κ…