pliromi_evro_xrimata_teli_dei_aftodioikisi

Ειδική εκλογική αποζηµίωση που κυµαίνεται από 270 έως και 4.350 ευρώ µεικτά ως ανταπόδοση για την υπερωριακή απασχόληση που συνεπάγονται η προετοιµασία και η διεξαγωγή των ψηφοφοριών στις 26 Μαΐου και τις 2 Ιουνίου 2019 πρόκειται να λάβουν περίπου 40.000 υπάλληλοι φορέων του Δηµοσίου.

Σύµφωνα µε τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Χουλιαράκης:

Το ποσό των 4.350 ευρώ θα λάβουν έως 253 υπάλληλοι συγκεκριµένων διευθύνσεων (Διοικητικής Υποστήριξης, Προϋπολογισµού, Εκλογών, Προµηθειών, Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, Οργανωσης ΟΤΑ) και οι γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, έως 6 άτοµα στην Υπηρεσία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έως 33 στην ∆ιεύθυνση Εκτύπωσης και Βιβλιοδεσίας του Εθνικού Τυπογραφείου.

Εκλογική αποζηµίωση 3.200 ευρώ θα λάβουν έως 372 υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών και έως 155 του Εθνικού Τυπογραφείου, ενώ 2.750 ευρώ θα λάβουν έως 2.170 υπάλληλοι των 13 περιφερειών και των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

Το ποσό των 620 ευρώ θα πάρουν έως 140 υπάλληλοι στις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις ανά την επικράτεια και 500 ευρώ θα πάρουν έως 337 υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών και έως 26 υπάλληλοι της ∆ηµοσιονοµικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ) στη Νοµαρχία Αθηνών.

Από 450 ευρώ θα λάβουν έως 8 υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

Τέλος, 275 ευρώ θα λάβουν έως 35.623 υπάλληλοι στους συνολικά 325 δήµους της χώρας. Οπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση, από το σύνολο των χρηµάτων που θα δοθούν προκύπτει δαπάνη 19.243.950 ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισµό. Τα παραπάνω χρηµατικά ποσά υπάγονται σε κρατήσεις, οι οποίες είναι µεγάλου ύψους για τις υψηλές αµοιβές.

Πηγή: e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…