ert copy

Σε ποσοστό 58,9% οι ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το«Βήμα της Κυριακής» θεωρούν απαραίτητη τη συνταγματική αναθεώρηση. Στην ίδια δημοσκόπηση η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 3,5% με το ποσοστό των αναποφάσιστων να φτάνει στο 32,4%.

Στο 3,5% καταγράφεται η διαφορά, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να φτάνει το 32,4%. Η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7- 9 Ιουνίου

Ειδικότερα η δύναμη των κομμάτων εμφανίζεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 17, 3%,, ΝΔ 20.8%, ακολουθούν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,9%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5.0%, ΚΚΕ 5,1% ΠΟΤΑΜΙ 2,0% , ΑΝΕΛ 2,3%, Ε. Κ.3,1%. Λαϊκή Ενότητα 1,2%,, Εθνική Ενότητα 1.1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,2%, άλλο κόμμα 1,6% με την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 32,4%.

Οι ερωτώμενοι πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση. Στο σχετικό ερώτημα αν θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση το 56,2% απαντά να δοθεί περισσότερος χρόνος, ενώ το 35,5% ζητάει άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 28,0%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 29,1%, ενώ 39, 7% πιστεύει κανένας από τους δύο.

Στο ερώτημα πως κρίνετε τις εξελίξεις μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, το 62,5% απαντά θετικά και μάλλον θετικά και το 35,5% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στη δημόσια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και στο ερώτημα αν συμφωνούν με ένα πιο αναλογικό σύστημα οι ερωτώμενοι απάντησαν ναι και μάλλον σε ποσοστό 67.7% ενώ αντίθετο ήταν το 27,6%.

Τέλος για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και αν αυτή κρίνεται απαραίτητη, το 58,9% πιστεύει ότι είναι απαραίτητη και μάλλον απαραίτητη, ενώ το 35,7% την θεωρεί περιττή και μάλλον περιττή.

Πηγή:ert.gr, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…