IMG_20171020_130126
Στο πλαίσιο της ενότητας «Το νερό» και της βιωματικής μάθησης οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Πύλης, συνοδεύομενοι από τους εκπαιδευτικούς των δύο τμημάτων, επισκέφθηκαν αρχικά την Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης και στη συνέχεια το παρακείμενο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.
Στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης τους υποδέχθηκε ο κ Κώστας Τσόλας τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες, το προσωπικό που υπάρχει, καθώς και τον τρόπο πληρωμής των λογαριασμών. Στη συνέχεια απάντησε στις πολλές ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά σχετικά με τι δίκτυο ύδρευσης,τη θέση που υπάρχουν τα υδραγωγεία, την καθαρότητα του νερού και την ορθή διαχείριση και χρήση του πολύτιμου αυτού αγαθού.
Φεύγοντας  προσφέρθηκε στους μαθητές από ένα κουτάκι δροσερός χυμός.
Επόμενος σταθμός της δράσης το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου οι πυροσβέστες μίλησαν στους μαθητές για τον τρόπο που γίνεται η κατάσβεση, τους έδειξαν τα μέσα που χρησιμοποιούνται, από τις ειδικές στολές τους, τα κράνη, τις ειδικές μάσκες, τα διάφορα εργαλεία, τον εξοπλισμό των οχημάτων τους και τόσα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.
Μάλιστα ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν ακόμη πιο μεγάλος, όταν τους ανακοινώθηκε πως ένας-ένας θα ανέβαιναν στα οχήματα για να δουν τους χώρους και να ακούσουν την σειρήνα τους. Στη συνέχεια τους έγινε μια μικρή επίδειξη κατάσβεσης την οποία πραγματικά χάρηκαν ιδιαίτερα. Αφού βγήκαν & οι απαραίτητες φωτογραφίες, όλοι αναχώρησαν πλήρως ευχαριστημένοι.
Οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά, τον κ.Τσόλα της Δ.Ε.Υ.Α.Π. τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου, τους πυροσβέστες για την επίδειξη και τον πυραγό κ. Καραχάλιο για την ξενάγηση που τους έγινε.
IMG_20171020_120843 IMG_20171020_125225 IMG_20171020_130133
Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…