0537b9073f796bc0121c3fdec6b297d4

Γιατί και τα αξεσουάρ μας χρειάζονται την ίδια φροντίδα με τα ρούχα μας.

«Το leather είναι θρησκεία». Τα έχουμε πει και άλλοι σοφότεροι, πριν από εμάς (βλέπε Μάρκελλος Νύκτας). Επίσης, μια δερμάτινη τσάντα, πέρα από θρησκεία, είναι και επένδυση. Θα δώσεις αρκετά χρήματα, αν θες να αγοράσεις ένα επώνυμο και διαχρονικό κομμάτι. Εδώ ισχύει σε μεγάλο βαθμό το «ό,τι πληρώσεις παίρνεις». Και επειδή θες να «προστατέψεις» την επένδυσή σου –στο κάτω-κάτω τόσα λέφτα έδωσες, κρίμα είναι σε δύο χρόνια να ψάχνεις για νέα τσάντα- οφείλεις να λάβεις όλα τα «μέτρα» και να ακολουθήσεις όλες τις συμβουλές που θα κάνουν τη δερμάτινη τσάντα σου «αθάνατη» και θα την κρατάνε πάντα καθαρή.

Φρόντισέ την από την πρώτη μέρα
Ξέρεις, των φρονίμων τα παιδιά κτλ κτλ. Καλό είναι λοιπόν να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα για την προστασία του υλικού της τσάντας πριν καν προκύψει η ανάγκη να χρειαστεί να «κρύψεις» μεγαλύτερες ή μικρότερες φθορές που θα εμφανιστούν με τον καιρό. Καλύτερη ή πρόληψη παρά η καταπολέμηση.

Καθάριζέ την συχνά
Είτε την έχεις πολλά χρονιά είτε την απέκτησες στις τρέχουσες εκπτώσεις, θα πρέπει να καθαρίζεις την τσάντα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ακόμα και το στεγνό καθάρισμα με ένα πανάκι αρκεί, αλλά μεταξύ μας, αν θες όντως να τη διατηρήσεις σε άρτια κατάσταση για χρόνια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα καθαρισμού κάθε 2 με 3 μήνες.
Fall2012AttendeesIZrD5eoQi2bx

Εμπιστεύσου μόνο εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού
Το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο ύφασμα, επομένως δεν καλό είναι να μην ρισκάρεις με απορρυπαντικά αμφιβόλου ποιότητας ούτε με τα «γιατροσόφια» (π.χ. ξύδι) που σου είπε η θεία σου στο κυριακάτικο τραπέζι, διότι είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να περιέχουν χημικές ουσίες που καταστρέφουν το ύφασμα και ξεθωριάζουν το χρώμα του. Εμπιστεύσου καθαριστικά που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε δερμάτινες επιφάνειες.

Χρησιμοποίησε σακούλες αποθήκευσης|
Όταν δεν χρησιμοποιείς την τσάντα, καλό είναι να την τοποθετείς μέσα σε μια σακούλα αποθήκευσης για ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Έτσι, θα αποφύγεις τις φθορές που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και η σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρά ή ο φυσικός φωτισμός του χώρου. Σε περίπτωση που δεν έχει σακούλα αποθήκευσης, μπορείς να κάνεις άνετα τη δουλειά σου και με μία μαξιλαροθήκη.

Να την έχεις πάντα γεμάτη
Όσο σημαντική είναι η σακούλα αποθήκευσης, εξίσου σημαντικό είναι να μην μένει άδεια η τσάντα, ώστε να μην «σακουλιάζει». Εφημερίδες, παλιά ρούχα ή ακόμα και χαρτί περιτυλίγματος και γενικά οποιοδήποτε μαλακό υλικό, μπορεί να χρησιμεύσει ως «γέμισμα».

Μην συνδυάζεις ανοιχτόχρωμη δερμάτινη τσάντα με καινούργιο jean
Υπάρχει κίνδυνος να ξεβάψει το denim πάνω στο δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις έναν πολύ (ίσως τον πιο) δύσκολο και επίμονο λεκέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις μήνες για να τα συνδυάσεις. Απλώς πριν φορέσεις ένα καινούργιο jean, πλύνε το πρώτα ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να ξεβάψει πάνω στην τσάντα σου.

Πρόσεξε τις… διαρροές
Ένα στυλό χωρίς καπάκι, ένα μπουκάλι με νερό ή χυμό που δεν είναι καλά κλεισμένο, οποιοδήποτε υγρό τέλος πάντων μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο δέρμα. Για αυτό το λόγο, ακόμα και όταν είσαι πολύ βιαστική και ρίχνεις τα πράγματά σου μέσα όπως να ‘ναι, έχε το νου σου ώστε μπουκαλάκια και οτιδήποτε περιέχει υγρό να είναι καλά σφραγισμένο.
Fringe Bag Lanvin

Μην παρατάς την τσάντα σου αριστερά και δεξιά
Εφόσον θες να την προστατέψεις, απόφυγε σημεία που βρίσκονται κοντά σε καλοριφέρ και εν γενεί είναι πηγές θερμότητας, καθώς και σημεία που τα βλέπει το φως του ήλιου. Η θερμότητα καταστρέφει το δέρμα, το «στεγνώνει» και στο τέλος το «σπάει». Και επειδή πολλές φορές δεν θα έχεις επιλογή για το πού θα αφήνεις την τσάντα, μην αμελείς, όπως είπαμε, να χρησιμοποιείς τακτικά εξειδικευμένα προϊόντα προστασίας.

Χρησιμοποίησε ειδικά γαντζάκια
Ας πούμε, όταν βγαίνεις έξω συνήθως την κρεμάς στην πλάτη της καρέκλας σου. Δεν είναι κακή επιλογή, αλλά σίγουρα επιβαρύνεις το δέρμα. Μπορείς να έχεις μαζί σου ειδικά γαντζάκια, που προσαρμόζονται σε όλες τις επιφάνειες και έτσι να κρατήσεις σε άριστη κατάσταση την τσάντα σου για ακόμα περισσότερο καιρό.

Πηγή:queen.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη Κ. Αγοραστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας- Ευχαρίστησε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα προσφοράς στον άνθρωπο 

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέ…