5daadcbe825e630b8c4719a2

Μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον να έστειλε επιστολή προς την ΕΕ ζητώντας μία ακόμη παράταση της προθεσμίας του Brexit ως όφειλε να κάνει, ωστόσο, το γεγονός πως δεν την υπέγραψε ο ίδιος, φαίνεται να κάνει περίπλοκα τα πράγματα.

Για μία ακόμη φορά, το Brexit εξελίσσεται σε άλυτος γρίφος, αφού μπορεί μετά τη νέα ψηφοφορία για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων, να επικράτησε η πρόταση για μεταφορά της ημερομηνία εξόδου, από τις 31 Οκτωβρίου, στις 31 Ιανουαρίου ωστόσο, τόσο ο Μπόρις Τζόνσον όσο και άλλοι υπουργοί επιμένουν πως το Brexit θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτώβρη,

«Θα φύγουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε την Κυριακή ο Μάικλ Γκόουβ, αρμόδιος για τις προετοιμασίες σε περίπτωση «άτακτης» εξόοδου από την ΕΕ. «Έχουμε τα μέσα και την ικανότητα να το κάνουμε» πρόσθεσε.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε συνολικά τρεις επιστολές στον Τουσκ: Ένα αντίγραφο του κειμένου αυτού του νόμου (γνωστός ως νόμος Μπεν), ένα διαβιβαστικό σημείωμα από τον αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια τρίτη επιστολή στην οποία δηλώνει ότι δεν θέλει μια αναβολή.

Η κυβέρνηση Τζόνσον θέλει σήμερα να προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία με την ΕΕ σχετικά με το Brexit – μετά την ήττα του Σαββάτου – αλλά παραμένει άγνωστο αν αυτό θα το επιτρέψει ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου.

Πηγή: documentonews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…