Home Εκπαίδευση Δεν βρήκαν κοινά σημεία Γαβρόγλου και ΠΟΣΔΕΠ

Δεν βρήκαν κοινά σημεία Γαβρόγλου και ΠΟΣΔΕΠ

0
Ðáñïõóßáóç ôçò Ýêèåóçò ôïõ ÏÏÓÁ ìå ôßôëï "Åêðáßäåõóç ãéá Ýíá Ëáìðñü ÌÝëëïí óôçí ÅëëÜäá" óôï Õðïõñãåßï Ðáéäåßáò, ¸ñåõíáò êáé ÈñçóêåõìÜôùí ôçí ÐÝìðôç 19 ÁÐñéëßïõ 2018. Ôçí Ýêèåóç ðáñïõóßáóáí ï  Õðïõñãüò Ðáéäåßáò, ¸ñåõíáò êáé ÈñçóêåõìÜôùí Êþóôáò Ãáâñüãëïõ, ç Gabriela Ramos, OECD Chief of Staff and Sherpa êáé ï Frank Van Driessche, Head of the Athens Office, Structural Reform Support Service / European Commission.
(EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

(φωτογραφία: Eurokinissi)

Άκαρπη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου με την ΠΟΣΔΕΠ, ωστόσο ορίστηκε νέα συνάντηση στις 30 Μαΐου

Άκαρπη ήταν η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη σήμερα, μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ. Όπως έγινε γνωστό, προέκυψε διαφωνία σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι πανεπιστημιακοί στον υπουργό και όπως υποστηρίζει η ΠΟΣΔΕΠ, ο κ. Γαβρόγλου αποχώρησε «εξ’ αιτίας έντασης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης».

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και με την κοινωνία συνολικότερα. Μοναδική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους» αναφέρει η απάντηση του υπουργείου, το οποίο σχολίασε ότι το υπόμνημα της ΠΟΣΔΕΠ ήταν «γεμάτο ανακρίβειες» και έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά μελών της».

«Ο υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ’ αυτού άρχισαν μέλη του ΔΣ να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς. Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ», ανέφερε σε έντονο τόνο η ανακοίνωση του υπουργείου.

Παρ’ όλες τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, ορίστηκε νέα συνάντηση, στις 30 Μαΐου.

 in.gr
Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕ…

Olympos tsai

Gratsanis

ennodeia

Euroamax

Ververas

Pigi market