Pigi (14)

Δεντροφύτευση με ποικιλία «Μουριάς» σαράντα δενδρυλλίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αθλητικό κέντρο «Σκαμνιές» στην Πηγή από τον Δ. Πύλης, ύστερα από πρωτοβουλία & αίτημα της Τοπικής Κοινότητας.

Ένα αίτημα που βασίζεται στον εμπλουτισμό & ανανέωση του «Κέντρου» με νέα δέντρα, που φυτεύτηκαν στην βορεινή πλευρά του, πίσω από το τουριστικό περίπτερο & παράλληλα με τα παλιά δέντρα, με απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση της αισθητικής & την ανάδειξη ως κέντρου αναψυχής, περεταίρω, την εν λόγω περιοχή.

Στην δεντροφύτευση πήραν μέρος τα παιδιά του Δημ. Σχολείου Πηγής με τους δασκάλους τους, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασ. Τζιμόπουλος, η δημ. σύμβουλος & πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Γεωργία Καραϊσκου, ενώ το όλο εγχείρημα επόπτευσε με επίσκεψη του & ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, συνοδευόμενος του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Θαν. Κωστάκη, ο οποίος φύτεψε & αυτός ένα δέντρο για τα «καλορίζικα».

Για την ιστορία να πούμε πως το συγκεκριμένο δασύλλιο με τις συστοιχίες Μουριάς ή κατά το τοπικόν ιδίωμα «Σκαμνιάς», σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, δημιουργήθηκε το 1900 περίπου, επί γαιοκτήμονα ‘Τσιτσόπουλου», με σκοπό την εκτροφή μεταξοσκώληκα.

Από τότε άλλη μια φορά, επί Καποδιστριακού Δήμου Γόμφων, πριν περίπου 12 χρόνια, έγινε μια προσπάθεια εμπλουτισμού με δεντροφύτευση 50 δενδρυλλίων & η σημερινή με 40 δενδρύλλια, για τους σκοπούς που προαναφέρθηκαν, συνεχίζοντας έτσι η περιοχή να δικαιολογεί & το τοπωνύμιό της.

Pigi (1)

Pigi (2)

Pigi (3)

Pigi (4)

Pigi (5)

Pigi (6)

Pigi (8)

Pigi (10)

Pigi (11)

Pigi (12)

Pigi (15)

Pigi (16)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…