15147115_areios-pagos-room-1024x681

Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Στα 36 της χρόνια, η Μαρία Παπαδοπούλου είχε βρεθεί παράλυτη και υπό άθλιες συνθήκες στον φωταγωγό του σπιτιού της στην Καλλιθέα

 Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Στα 36 της χρόνια, η Μαρία Παπαδοπούλου είχε βρεθεί παράλυτη και υπό άθλιες συνθήκες στον φωταγωγό του σπιτιού της στην Καλλιθέα.

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά την αποτρόπαια αυτή υπόθεση η οποία απασχόλησε έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έπεσε σήμερα και η αυλαία της δίκης που διεξαγόταν σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η 82χρονη Όλγα Μαχατίδου, η γυναίκα που ήταν υπεύθυνη να «φροντίζει» την Μαρία, καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών.

Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε κατά τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καταδίκασαν δικαστές και ένορκοι και έναν συγγενή της Μαρίας, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, την οποία θα αποπληρώσει σε 36 δόσεις.

 Κατά την απολογία της η κατηγορούμενη τα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες λέγοντας: «Σε ποιο χάλι ήταν; Φώναξα τόσες φορές ασθενοφόρο. Εγώ προσπάθησα σε όλα τα νοσοκομεία. Πήγα να καθαρίσουμε τις πληγές και μας την έδιναν πίσω. Σε τι κακή κατάσταση βρέθηκε; Είχα τον καρκίνο και δυο εβδομάδες την άφησα. Πλήρωσα το κρεβάτι καινούργιο, δυο τέντες, την πρόσεχα. Έπαιρνα σεντόνια και φάρμακα. Ό,τι ήθελε από φαγητό έπαιρνα».

Όπως επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, «ήδη από το 2008 υπήρξε με αδιαφανείς συνθήκες υφαρπαγή του διαμερίσματος της Μαρίας» και πως «στόχος της κατηγορουμένης ήταν η αφαίρεση της ζωής της Μαρίας, για να καρπωθεί το όφελος της μεταβίβασης του διαμερίσματός της».

in.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Γιώργος Αναγνώστου, Αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές…

  Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία όλων των  συνδημοτών μας, θέλω να δηλώσω πως θ…