DAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Η παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ)

        » Μπροστά  στην αποφασιστική παρέμβαση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, πολλών  μελών ταξικών σωματείων και αγωνιστών συνδικαλιστών από άλλα σωματεία,  που απαιτούσαν να μην ξεκινήσει το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο της νομιμοποιήσεις των αντιπροσώπων, η διορισμένη μονοπαραταξιακή διοίκηση(ΠΑΣΚΕ)  υποχώρησε , σταματώντας τις διαδικασίες. Το ότι οι διορισμένοι της διοίκησης κάνανε πίσω,  μπροστά στην γενική κατακραυγή μεγάλης μερίδας αντιπροσώπων,  δείχνει την τεράστια  ευθύνη που έχουν  για  το συνέδριο νοθείας που ετοίμαζαν.  

Ανάλογη ευθύνη έχει και η παράταξη της ΔΑΚΕ,  που το προηγούμενο διάστημα συγκατοικούσε μαζί με την ΠΑΣΚΕ σε διορισμένες διοικήσεις του ΕΚΤ  και πρωτοστάτησε στη νοθεία.  Δεν  αθωώνεται  σε καμία περίπτωση η ΔΑΚΕ λόγω του ότι υιοθέτησε τη  θέση  για αναβολή του συνεδρίου. Αναγκάστηκε να υιοθετήσει τη θέση της ΔΑΣ μπροστά στην πίεση των ταξικών δυνάμεων αλλά και στο ότι η διορισμένη διοίκηση της έβγαλε πολλά «άπλυτα» στη φόρα.  

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν και στους δυο(ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ) καμία εμπιστοσύνη. Η μεταξύ τους κοκορομαχία και ο  κουρνιαχτός  που σηκώνουν είναι  για να καλύπτει  ο καθένας τα αμαρτήματα του.  

Ενδεικτικό του ότι οι διορισμένοι της διοίκησης έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους» είναι το γεγονός ότι κάλεσαν στο χώρο του ΕΚΤ την αστυνομία για να υπερασπίσουν το νόθο συνέδριο. Όμως και καμιά άλλη παράταξη  δεν κατήγγειλε την αστυνομική παρουσία , που αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά την αποφασιστική  παρέμβαση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ .

 Η σημερινή κινητοποίηση έφερε ως αποτέλεσμα  τη δέσμευση της διορισμένης διοίκησης  για μετάθεση του συνεδρίου σε νέα ημερομηνία και αφού προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας από όλες τις παρατάξεις  των τις επόμενες μέρες.

 Ο καθένας θα κριθεί από την στάση του για αυτά που δεσμεύτηκε σήμερα  ,γι’ αυτά που λέει , θα πει και  θα πράξει τις επόμενες μέρες.

Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις να μη συνεχιστεί η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΤ με ευθύνη της πλειοψηφείας  (στελέχη ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ) .

Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν ότι μόνο η ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπορούν να βάζουν φρένο σ’ αυτή την κατάσταση, να  εγγυηθούν την προοπτική καθαρού συνεδρίου απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους , να οικοδομήσουμε εργατικό κέντρο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι εργατικό κέντρο σύμμαχο των κυβερνήσεων και των αφεντικών».

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Με τις δέουσες τιμές, η Πιαλεία & ο Δ. Πύλης, γιόρτασαν τα 23α «Τσιαβαλιάρεια»

Σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 & και ώρα 10:45π.μ. στην πλατεία της Τ.Κ. Πιαλείας, π…