Arxiki

Με μία θλιβερή εικόνα «δασωμένου» τοπίου, έρχονται καθημερινά οι κάτοικοι των Γόμφων, αλλά & ο κάθε επισκέπτης, περιδιαβαίνοντας κεντρικά σημεία της Κοινότητας, που πρότερα αποτελούσαν παρτέρια, φυσικούς παιδότοπους και γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, με τα αγριόχορτα να ξεπερνούν το μισό μέτρο, καλύπτοντας τα πάντα, προβάλλοντας εικόνες εγκατάλειψης και ερημοποίησης.

Θύματα σε όλο αυτό τα παιδιά (αρχική φωτό), καθώς οι χώροι αυτοί αποτελούν κατεξοχήν φυσικούς χώρους αναψυχής και παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να περιορίζουν το παιχνίδι τους στο τσιμεντόστρωτο, ελλοχεύοντας παράλληλα κινδύνους από την φιλοξενία κάθε είδους επικίνδυνων ζωύφιων και ερπετών.

plakakia (1)Ημιτελές επίσης, έχει μείνει και το έργο πλακόστρωσης πεζοδρομίων, προεκλογικού χαρακτήρα και σκοπού όπως αποδείχτηκε, στην βόρεια είσοδο της Κοινότητας, το οποίο ξεκίνησε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 26ης του Μάη, με τις πλάκες πεζοδρομίου στοιβαγμένες σε παλέτα να περιμένουν τον μάστορά τους και την σωρό από μπάζα τον φορτωτή της, είκοσι μέρες μετά απ’ όταν το έργο είχε ξεκινήσει.

Κάπως έτσι υποδέχτηκαν οι Γόμφοι το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος και τους εκατοντάδες επισκέπτες στο εορτάζον εξωκλήσι τους της Αγ. Τριάδας και κάπως έτσι θα συνηθίσουν και τα παιδιά να προσαρμόζουν το παιχνίδι τους, αναλόγως δηλ. των συνθηκών, που έχουν να αντιμετωπίσουν!

Gomfoi Xorta (1)

Gomfoi Xorta (2)

Gomfoi Xorta (3)

Gomfoi Xorta (4)

Gomfoi Xorta (5)

Gomfoi Xorta (6)

Gomfoi Xorta (7)

Xorta (2)

Xorta (3)

Xorta (4)

Xorta (5)

Xorta (6)

Xorta (7)

plakakia (2)

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή 6/10 η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα στη Μουριά