tsipras

Τη στήριξη της Αθήνας στην εξεύρεση δίκαιης λύσης επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της ΕΕ, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της συνάντησής του με τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Αθήνα στηρίζει μια λύση στην κατεύθυνση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια. Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν κατοχικά στρατεύματα και θα πρέπει να καταργηθεί το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων.

Η δίκαιη λύση του Κυπριακού, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αποτελεί κρίσιμο και πρωταρχικό εθνικό στόχο και για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή. «Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένων των κρίσιμων στιγμών οι συνομιλίες για το Κυπριακό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα που ξεκίνησε από την παράνομη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων» τόνισε.

Δίκαιη λύση προς όφελος όλων των Κυπρίων, ζήτησε από την πλευρά του Νίκος Αναστασιάδης. «Δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος να είναι υπό την εγγύηση οποιασδήποτε χώρας ιδιαίτερα με την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων», πρόσθεσε εμφατικά, ενώ υπογράμμισε ότι πράγματι στις συνομιλίες υπάρχει πρόοδος, υπάρχουν όμως ακόμη διαφορές.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτίμησε ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, με μία ιθαγένεια και διασφάλιση των απαραιτήτων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…