pompeii
Βρίσκονται σε περιοχές που ακόμη δεν έχουν ανασκαφεί

Τουλάχιστον 10 βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έριξαν συμμαχικές δυνάμεις τον Αύγουστο του 1943, βρίσκονται ακόμη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και οι οποίες ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια για να εξουδετερωθούν.

Τον Αύγουστο του 1943 οι συμμαχικές δυνάμεις, σε εννέα αεροπορικές επιδρομές, έριξαν συνολικά στην περιοχή 165 βόμβες. Εξ αυτών κάποιες εξερράγησαν και κάποιες εντοπίστηκαν τα επόμενα χρόνια και εξουδετερώθηκαν. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano όσες έπεσαν σε περιοχές στις οποίες δεν έχουν ανασκαφεί δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Υπάρχουν ακόμη 22 εκτάρια γης στα οποία δεν έχουν γίνει ανασκαφές και εκεί εκτιμάται ότι βρίσκονται πάνω από 10 από εκείνες τις βόμβες, σύμφωνα με έγγραφα της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Ιταλίας που επικαλείται η εφημερίδα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πομπηίας καθησυχάζει τους επισκέπτες, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ενώ ο στρατός έχει αρχίσει να ερευνά την περιοχή εξονυχιστικά για τον εντοπισμό των εκρηκτικών.

Και για την ιστορία, να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις συμμαχικές βόμβες έπεσαν στην Πομπηία στις 24 Αυγούστου 1943, όταν σύμφωνα με τις αρχικές αρχαιολογικές εκτιμήσεις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ. καταστράφηκε η πόλη από την έκρηξη του ηφαιστείου του Βεζούβιου προκαλώντας τον θάνατο περίπου 2.000 ανθρώπων. Βέβαια, άλλη έρευνα του 2018 τοποθετεί την έκρηξη του ηφαιστείου στις 17 Οκτωβρίου του 79μ.Χ.

Πηγή: efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…