Simos Giannis

Τώρα εξηγείται γιατί είχε αφηνιάσει να λιβελογραφεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πατέρας. Του είχε υποσχεθεί – όπως ο ίδιος δηλώνει – μια θεσούλα ο κ. Μητσοτάκης. Τέτοια κυνική ομολογία συναλλαγής δεν ματάγινε στα ελληνικά χρονικά. Αυτοί δεν διορίζουνε μόνο τα δικά τους παιδιάαλλά και τα δικά τους παππουδαριά.

Είχανε στήσει όλη τους την προπαγάνδα στο προσφυγικό, στο μακεδονικό, στην ανασφάλεια των πολιτών, στο Μάτι και στη φορολόγηση των μικρομεσαίων.

Στο προσφυγικό έλεγαν ότι ανοίξαμε τα σύνορα και η Ελλάδα ήταν ξέφραγο αμπέλι. Γιατί δεν το φράζουν τώρα το αμπέλι και κάθε μέρα συρρέουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες ;

Για το μακεδονικό έλεγαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και ξεσήκωναν όλα τα φασιστοειδή που τα αποκαλούσαν μακεδονομάχους. Σήμερα λένε τι καλή που είναι η συμφωνία και ότι πρέπει να επισπευσθεί καθώς και ότι θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν.

Για την παραβατικότητα και για τα Εξάρχεια βρίθει καθημερινά ληστειών το αστυνομικό δελτίο. Στα Εξάρχεια το μόνο που έκαναν, είναι να βγάλουν τις μανάδες με τα μωρά στην αγκαλιά να κλαίνε, από κάποια κατειλημμένα σπίτια.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές και τις καταστροφές, τώρα ομολογούν ότι ήταν φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή και είναι μη αντιμετωπίσιμα. Βλέπουμε τώρα τι γίνεται στη Χαλκιδική, στην Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Για τη φορολόγηση των μικρομεσαίων θα μειώσουν λέει το φόρο αλλά θα αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Ένας που βγάζει 100 χιλιάδες ευρώ, θα πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με αυτόν που βγάζει δέκα. Άρα διευκολύνουν τους έχοντες και κατέχοντες και επιβαρύνουν τους μικρούς.

Έλεγαν για το Ελληνικό ότι δεν προχωράει γιατί είμαστε κατά των επενδύσεων και ότι την επομένη των εκλογών θα μπούνε οι μπουλντόζες. Όχι μπουλντόζες δεν είδαμε ούτε καν τσαπί.

Με την εισβολή αστυνομικών σε σινεμά για σύλληψη ανηλίκων που έβλεπαν ακατάλληλη ταινία, μας έφεραν πενήντα χρόνια πίσω, τότε που καθηγητές εισέβαλλαν στα σινεμά και τα σφαιριστήρια για να εντοπίσουν μαθητές που σύχναζαν σ΄ αυτά και κατόπιν ακολουθούσε αποβολή από τα μαθήματα. Όσοι ήταν μαθητές την περίοδο της χούντας το έζησαν στο πετσί τους.

Άραγε αυτή είναι η κανονικότητα που επικαλείστε; Να μας γυρίσετε σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε ;

Τελειώνοντας θα αναφερθώ σε ένα γεγονός το οποίο πέρασε απαρατήρητο εδώ στα Τρίκαλα. Γκρεμίζουν τη γέφυρα «Καλατράβα» στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων. Ευθύνες δεν υπάρχουν για το ότι έγινε ένα έργο και κρίθηκε ακατάλληλο εν τη γεννέσει του ; ποιος πλήρωσε το κόστος και ποιος θα πληρώσει να γίνει πάλι ; τι δικαιολογίες είπατε στον τρικαλινό λαό για αυτό το αποτυχημένο έργο ; απολύτως τίποτα.

Άντε, λες η γέφυρα της Διάβας έπεσε μετά από τριάντα χρόνια, αυτή έπεσε πριν καν να γίνει !!

 

Γιάννης Σίμος

 Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία