IMG_3926

Κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Χρ. Μπάτζιο και τους δύο πρώην βουλευτές κα Παναγιώτα Δριτσέλη & κ. Χρήστο Σιμορέλη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στις 10:30 το δημ. Κατάστημα Πύλης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα, μετά των στενών του συνεργατών, κ. Στεφ. Παιδή Ειδικό Γραμματέα του Δήμου, τον Αντ/ρχο κ. Σωτ. Χατζή και τον δημ. σύμβουλο κ. Κ. Ούτρα.

Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών οι διεκδικούμενες  δασικές εκτάσεις στα όρια του Δ. Πύλης, από την Ι. Μονή Δουσίκου (Αγ. Βησσαρίωνα) που φτάνουν περίπου στις 53.000 στρεμ., που σύμφωνα με την δημ. Αρχή, αυτές από το 1955 ακόμα, είναι χαρακτηρισμένες ως δημοτικές, δημόσιες και ιδιωτικές, καθεστώς το οποίο ίσχυε έως & πριν τρία χρόνια περίπου χωρίς κανένα πρόβλημα, έως την στιγμή δηλ. που η Ι. Μονή αξίωσε δικαιώματα νομής σε αυτές τις εκτάσεις και που σήμερα η Αρχή του Εθνικού Κτηματολογίου, έχει καταχωρήσει υπέρ του Δήμου, Δημοσίου & ιδιωτών & την Μονή να προβαίνει σε ενστάσεις.

Μία κίνηση από πλευράς Μονής, που στο κλιμάκιο & γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, προκαλώντας εύλογα το ερώτημα… «Σε μια Μονή σε τι μπορεί να χρησιμεύουν τόσες χιλιάδες στρέμματα δάσους, για τις οποίες ενδεχομένως να εμπλακεί & σε δικαστική διένεξη;;;» και μάλιστα σ’ αυτή την φάση, αφού μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν διεκδικήσεις, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες που ανάγονται σε άλλες εποχές.

Ένα θέμα που για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μείζον ζήτημα και γι’ αυτό θα υπάρξει κινητοποίηση σε τρία επίπεδα…:1) Σε επίπεδο κοινωνίας, θα υπάρξει δηλ. ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το προκύψαν ζήτημα, 2) Σε επίπεδο θεσμικό, με παράλληλη ενημέρωση όλων των αρμόδιων τοπικών φορέων και 3) Σε επίπεδο Κοινοβουλίου στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πανελλαδικώς γνωστό το όλο θέμα, ζητώντας από την Κυβέρνηση να πάρει σαφή & ξεκάθαρη θέση.

Επίσης τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για μια σειρά έργων που εκτελούνται από πλευράς Δήμου, αλλά & μια σειρά άλλων που έχουν δρομολογηθεί όπως οι ασφαλτοστρώσεις προς αγροτικές εκμεταλλεύσεις στις ΔΕ Πύλης & Γόμφων, η επέκταση του δημ. Καταστήματος, η στεγασμένη δημ. αγορά, το δημ. στάδιο κλπ.

Ακόμη, μεγάλο χώρο στην συζήτηση κατέλαβε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία «Αντώνης Τρίτσης» για τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί στους μικρούς Δήμους, αλλά & βασικά τοπικά θέματα όπως α)του φράγματος της Μεσοχώρας και β) το φράγμα της Πύλης, ζητήματα για τα οποία υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι και τα δύο αυτά έργα είναι μείζονος σημασίας που θα θέσουν σε νέα βάση την αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο του Δ. Πύλης, αλλά & ολόκληρου του Νομού, για τους λόγους οι οποίοι λίγο πολύ πλέον είναι γνωστοί σε όλους και κοινώς παραδεκτοί.

Από πλευράς εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα με τα δύο φράγματα, η προοπτική διεκπεραίωσης κάπου έχει «βαλτώσει» , ειδικά της μελέτης για το φράγμα της Πύλης, γεγονός που εάν αυτά δεν προχωρήσουν η περιοχή θα το «πληρώσει» πολύ ακριβά.

Τελειώνοντας την ενημερωτική τους επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πύλης σήμερα, τα μέλη του κλιμακίου, χαρακτήρισαν αυτή ως «ιδιαίτερα εποικοδομητική», δηλώνοντας πως για όλα τα παραπάνω ζητήματα από πλευράς τους θα υπάρξει η ανάλογη στήριξη και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα και με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο.

IMG_3930

IMG_3931

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…