Simos Giannis

Τώρα που κάθε μέρα όλο και πιο πολύ η τουρκική προκλητικότητα και οι συνεχείς απειλές ότι οι πύραυλοί της μπορούν να πλήξουν την Αθήνα, επιβεβαιώνεται και δικαιώνεται το πολιτικό θάρρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, κατάφερε να επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μακεδονικό ζήτημα προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων. Κλείσαμε μια ανοικτή πληγή στα βόρεια σύνορα μας και χρησιμοποιώντας ιατρικούς όρους, μια πληγή στο σώμα, που δεν κλείνει και ρέει διαρκώς πύον, είναι αυτονόητο ότι στο τέλος θα καταλήξει σε καρκίνο.

Τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται ορατά γιατί ήδη ήμαστε εμείς εκείνοι που ελέγχουμε τον εναέριο χώρο τους και σε λίγο καιρό θα γίνουν ορατά και τα οικονομικά συμφέροντα που θα προκύψουν από τη συνεργασία των δύο λαών. Τώρα αρχίζουν να χαμηλώνουν αισθητά τους τόνους όλοι εκείνοι που έκανα σπέκουλα και προσπαθούσαν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από ένα εθνικό θέμα.

Μετά από την επίτευξη της λύσης του τεράστιου αυτού ζητήματος, καταφέραμε τον Αύγουστο του 2018 να τελειώσουμε οριστικά με τα μνημόνια. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να ορίζει τις τύχες και το μέλλον της ξανά. Τώρα μπορούμε να οργανώσουμε το μέλλον μας. Είναι η στιγμή της μεγάλης αλλαγής. Η στιγμή που ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο δημιουργίας για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Τώρα μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Για κάθε νέο και νέα, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε επαγγελματία, για κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Είναι η στιγμή της πιο μεγάλης απόφασης. Ανάμεσα στο μέλλον και την προοπτική ή την επιστροφή σε νέες περιπέτειες. Ανάμεσα στην Ελλάδα που πρωταγωνιστούν οι άνθρωποί της ή την Ελλάδα που επιστρέφει σε αυτούς που την χρεοκόπησαν.

Η απόφασή μας στις 7 Ιούλη είναι απόφαση ζωής. Είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς άλλους διχασμούς, μακριά από το μίσος, τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό. Να επουλώσουμε τις οικονομικές πληγές της δεκάχρονης κρίσης και των μνημονίων. Οι κοινωνικές και ηθικές συνέπειές τους πρέπει να μείνουν πίσω μας τώρα, μια για πάντα. Κι αυτή είναι η ευθύνη του καθενός από εμάς ξεχωριστά, να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα. Για μια ανάπτυξη για όλους, ανάπτυξη για το λαό κι όχι για τα αδηφάγα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Για νέες δουλειές, με καλύτερους μισθούς για όλους κι όλες. Για να νιώθουν όλοι και όλες ασφάλεια σε αυτό τον τόπο. Για να φτιάξουμε ένα κράτος που δεν θα έχει έγνοια τον εαυτό του, αλλά όλους τους πολίτες. Για να προστατέψουμε μαζί το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για όλους κι όλες.

Καταφέραμε να κάνουμε τη χώρα μας από ανυπόληπτη, μια χώρα αξιοπρέπειας, παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Είναι αδιανόητο μια χώρα με όλο αυτό το φυσικό κάλλος και πλούτο να μπαίνει σε νέες περιπέτειες εξαιτίας αλόγιστων πολιτικών εξυπηρέτησης συμφερόντων, πολιτικών ασυδοσίας, κλεπτοκρατίας, πολιτικών μίζας και αρπαχτής. Ας μην επιτρέψουμε σε αυτούς που ευθύνονται για τη χρεοκοπία και την απίστευτη ταλαιπωρία του ελληνικού λαού να μας ξαναγυρίσουν πίσω. Τώραείναι η ώρα της μεγάλης απόφασης κι αυτή είναι ΣΥΡΙΖΑ ξανά.

 

Γιάννης Σίμος

Μέλος Ν.Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ 

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Μήνυμα του Δ/ντή της ΔΕ Τρικάλων, για την «Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού»