giannis simos

Τι μας είπε πάλι ο τιτανομέγιστος,  αυτός ντε, που μας έλεγε «όλοι μαζί τα φάγαμε»!

Θα ψηφίσει λέει «δαγκωτό Μητσοτάκη». Εδώ ταιριάζει απόλυτα το : πού είσαι νιότη που ΄λεγες, πως θα γινόσουν άλλος! Σιγά σιγά βρίσκει τις πατρογονικές του ρίζες, δηλαδή του δικτάτορα παππού του Πάγκαλου που κάποτε δυνάστευσε την Ελλάδα. Άντε και στο επόμενο βήμα να ταυτιστείς και με τους φασίστες ναζί της Χρυσής Αυγής. Όσον αφορά την προσπάθεια της Ν.Δ να αλλάξει την πολιτική ατζέντα με αφορμή τη δήλωση Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο, οι οργανώσεις των αναπήρων αναγνωρίζουν πως ό,τι έγινε την τελευταία τετραετία δεν είχε γίνει τα τελευταία 40 χρόνια.

Με το νόμο 4440/2016 προβλέπεται ποσοστό προσλήψεων 15% μέσω ΑΣΕΠ στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Νόμος ο οποίος έχει μειώσει την ανεργία στον κόσμο της αναπηρίας. Με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης για την προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και των αναπήρων εφαρμόσαμε τη χορήγηση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ), του κοινωνικού μερίσματος ,του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου στη ΔΕΗ, καθώς και εφαρμογή εκτεταμένων κοινωνικών  πολιτικών.

Η εκτεταμένη, παρατεταμένη και στοχοποιημένη επίθεση του συστήματος  διαπλοκής στον Πολάκη είναι γιατί, αυτός έσωσε από την κατάρρευση το Δημόσιο σύστημα υγείας, δημιούργησε την δωρεάν πρόσβαση σ΄ αυτό όλων των Ελλήνων και μάλιστα σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών που δημιουργήθηκαν από την πτώχευση της χώρας. Καθώς, επίσης, σταμάτησε το πάρτυ της ασυδοσίας και του παράνομου πλουτισμού με τις υποθέσεις ΚΕΕΛΠΝΟ, NOVARTIS, τα 1500 ευρώ για την διάγνωση αρθροσκόπησης προς ημέτερα  διαγνωστικά κέντρα.

Είπε ο Μητσοτάκης στο πασχαλινό μήνυμά του ότι ο Γολγοθάς τελειώνει. Το βλέπουμε και το βλέπει όλος ο Ελληνικός λαός με την έξοδο από τα μνημόνια, με τη μείωση της ανεργίας από το 28% στο 18%, με την κατάργηση του υποκατώτατου εξευτελιστικού μισθού για τους νέους μας και την αύξηση του, καθώς και την αύξηση του κατώτερου μισθού από τα 511 ευρώ και 586 ευρώ αντίστοιχα σε 650 ευρώ. Ενώ εσείς σε μία νύχτα κάνατε μείωση 22% του μισθού, σε μια νύχτα ανέβηκε 11%, η επαναφορά των ΣΣΕ, που εσείς είχατε καταργήσει, με πρόσχημα δήθεν την επιχειρηματικότητα, ενώ είναι γνωστό σε  όλους ότι επί των ημερών σας έκλεισαν 300.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όλα αυτά ήταν για τη μεγαλύτερη κερδοφορία των αφεντικών σας που σας πληρώνουν τα ενοίκια των γραφείων σας..

Η επιδότηση ενοικίου που έδωσε ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ,έρχεται τώρα οσονούπω και η ρύθμιση οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με διαγραφή του 85% τουλάχιστον των προσαυξήσεων, που είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες Έλληνες να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Όσο για το αφήγημά σας ότι το 2020 θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου και σε αυτό θα διαψευστείτε, όπως διαψευστήκατε με την μείωση των συντάξεων. Τέλος θα αναφερθώ στο προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο για την παιδεία που αναβαθμίζει το Λύκειο, αναβαθμίζει και εξισώνει τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ και ταυτόχρονα δημιουργούνται και νέες σύγχρονες σχολές, καθώς και τη δημιουργία Νομικής Πατρών.

Εκείνο που δε μας είπατε για τον Γολγοθά των Ελλήνων είναι ότι αυτός είναι δημιούργημα δικό σας. Και επειδή ευθαρσώς λέτε ότι θα καταργήσετε όλα τα επιδόματα καθώς και την δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτά εξυπηρετούν τους οικονομικά ασθενέστερους, γίνεται ολοφάνερο ότι θέλετε να  εξυπηρετήσετε την ελίτ που πάντα εξυπηρετούσατε.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το συμφέρον των πολλών, των εργαζομένων, των χαμηλοσυνταξιούχων που είδαν και κάποια αύξηση στη σύνταξή τους. Για όλα αυτά που προανέφερα, ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα της χώρας. Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες για δικαιοσύνη, είπε ο Τσίπρας. Και θα συμπληρώσω και για κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία, σε μεγάλο βαθμό, επετεύχθη, αλλά επειδή έχουμε να επιτελέσουμε ακόμα μεγάλο έργο προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι δεδομένο ότι ο λαός θα μας ξαναεμπιστευτεί, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Πίστευαν ότι η Αριστερά θα αποτελέσει μια μικρή παρένθεση, αλλά δυστυχώς γι΄ αυτούς κι ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό, η Αριστερά ήρθε για να μείνει και θα μείνει.

 

Γιάννης Σίμος

Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…