newpost

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της, μετά τις εξελίξεις που έφερε η απόφασή της, κ. Γεννηματά, μιλώντας στο «ΑΧΕΛΩΟΣ TV», σημείωσε πως η απόφασή της δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικέ εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Στην απόφασή της να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, στάθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της, μετά τις εξελίξεις που έφερε η απόφασή της, κ. Γεννηματά, μιλώντας στο «ΑΧΕΛΩΟΣ TV», σημείωσε πως η απόφασή της δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικέ εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

«Δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες. Εξάλλου οι εσωκομματικές διαδικασίες θα μας απασχολήσουν προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την παράταξη. Είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρή η αντιπολιτευτική μας γραμμή και δράση και σε αυτή τη λογική προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσα περισσότερα στελέχη γίνεται. Ακριβώς αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης», είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση και η αντίδραση Λοβέδρου

Η απόφαση της κ. Γεννηματά δημοσιεύτηκε με μια λιτή ανακοίνωση που ανέφερε: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Γεννηματά έκανε τη χρήση του σχετικού δικαιώματος που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής σχετικά με τον ορισμό των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων.

Οι αιχμηρές παρεμβάσεις Λοβέρδου και η υποψηφιότητα

Στην πρώτη του αντίδραση, ο κ Λοβέρδος σημειώνει πως «η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη»

Δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσφάτως ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ενώ όλο το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε αιχμηρές παρεμβάσεις γύρω από τα τεκταινόμενα στο ΚΙΝΑΛ αλλά και τις διεργασίες περί «προοδευτικής διακυβέρνησης». Ιδίως ως προς το τελευταίο, η συζήτηση άνοιξε με συγκεκριμένη αναφορά στη κυρίας Γεννηματά από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Τότε το γάντι είχε σηκώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε θετικό τόνο στην αναφορά της κυρίας Γεννηματά.

Έκτοτε ο κύριος Λοβέρδος προχώρησε σε αρκετές παρεμβάσεις κόβοντας τις όποιες γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα είμαι απολύτως σαφής και θα ξεκαθαρίσω ότι σε καμία μορφή προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχει θέση η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σύνθεση και επιτομή λαϊκισμού και δημαγωγίας, ανικανότητας και ανευθυνότητας. Στο σημαντικό αυτό εγχείρημα πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει, αφότου, βεβαίως, αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος στις αρχές Ιανουαρίου.

Επίσης, συνομιλητές του κ. Λοβέρδου στα τέλη Δεκεμβρίου τόνιζαν με αιχμηρό τρόπο πως στο σημαντικό εγχείρημα της προοδευτικής διακυβέρνησης πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει», ενώ συνέχιζαν: «Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της».

Πηγή:newpost.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ε.Σ.Ε.: Μαραθώνιος Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστα…