galia

Δύο νέοι, ένας άνδρας 21 ετών και μια γυναίκα 19 ετών, χωρίς κατά τα φαινόμενα σχέση μεταξύ τους, που σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις, συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα και προφυλακίστηκαν από τις γαλλικές αρχές, δήλωσε την Πέμπτη δικαστική πηγή.

Αμφότεροι αντιμετωπίζουν έρευνες για σύσταση και συμμορία σε σχέση με μια τρομοκρατική οργάνωση και τον σχεδιασμό διάπραξης επιθέσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο άνδρας σκόπευε να επιτεθεί εναντίον στρατιωτικών, ενώ η γυναίκα σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στην επαρχία, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ήταν αποφασισμένοι» και είχαν κάνει «κατόπτευση στόχων» αλλά τα σχέδιά τους δεν είχαν οριστικοποιηθεί και δεν είχαν περάσει στη δράση, σημείωσε η εφημερίδα Le Figaro.

Βρίσκονταν σε επαφή αμφότεροι με μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ και στη Συρία, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνδρας συνελήφθη κοντά στη Λιόν (κεντροανατολική Γαλλία) και η γυναίκα στην περιφέρεια του Παρισιού.

Η Γαλλία ζει υπό τη μόνιμη απειλή διάπραξης νέων τρομοκρατικών ενεργειών, μετά το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο που έχουν στοίχισει τη ζωή 241 ανθρώπων από το 2015.

documentonews.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Πληρώνονται και οι επιλαχόντες «Νέοι Αγρότες» της Θεσσαλίας

Και στους θεσσαλούς επιλαχόντες Νέοι Αγρότες (130 στον αριθμό), καταβάλλεται η πρώτη δόση …