50 Euro banknotes are displayed in this picture illustration taken November 14, 2017. REUTERS/Benoit Tessier/Illustration

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη για τις αλλαγές στα εργασιακά, τις αυξήσεις στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και την ανασύσταση της οικονομίας.

 Ο κ. Βρούτσης αρχικά ανέφερε πως οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων των πλητώμενων και των κλειστών επιχειρήσεων για το μήνα Δεκέμβριο πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στις 12 πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, και όχι νωρίτερα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

«Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά».

 Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα δουν οι Έλληνες πολίτες από τον πρώτο μήνα του νέους έτους, αλλά και στην αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων μέσω της ψηφιακής σύνταξης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Για τα επιδόματα ανεργίας ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μερίμνυσε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

 Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και στα 83.850 δόσεις του εμβολίου που έφτασαν το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τονίζοντας πως «το 2021 το υποδεχόμαστε με την είσοδο των εμβολίων που θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο, θα λειτουργήσει ο τουρισμός και θα κινηθούμε όλοι ελεύθεροι επιτέλους. Θα αφήσουμε πίσω αυτό τον εφιάλτη».

«Κάναμε ότι μπορούσαμε μέσα στο 2020 για να στηρίξουμε την αγορά εργασίας, να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τους συνταξιούχους και να είμαστε εντάξει σε αυτά που  υποσχεθήκαμε. Και νομίζω ότι παρά τις ατέλειες, μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό, την πανδημία, την ευάλωτη οικονομία μας και την ύφεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Λουλούδια: Tips για την φύτευση και την φροντίδα τους

Σε ποιον δεν αρέσει ένας ανθισμένος κήπος ή ένα μπαλκόνι στολισμένο με γλάστρες όμορφων φυ…