Police  arxiki  copy

Ο Ανθυπαστυνόμος Στέφανος Μικερτζής, τέως σπουδαστής της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας, ως επικεφαλής ομάδας Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης συμμετείχε ενεργά, εκτελώντας το καθήκον του σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διασφάλιση της εννόμου τάξεως και για την περιφρούρηση πολύτιμων αγαθών συνανθρώπων μας, στο συλλαλητήριο της 6.12.2009 που έγινε στην Αθήνα στην πλατεία Εξαρχείων.

Σ’ αυτό το γνωστό χώρο, όπου κυριαρχεί η βία και η εγκληματικότητα, δέχθηκαν ομαδική επίθεση από κουκουλοφόρους αναρχικούς με βόμβες μολότωφ, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα. Αυτός όμως και η ομάδα του δεν υποχώρησαν μπροστά στον ορατό κίνδυνο για τη ζωή τους, αλλά θέτοντας φραγμό στην υλοποίηση των εγκληματικών προθέσεων των αναρχικών δέχθηκε πρώτος την επίθεση με εμπρηστικές βόμβες, με πέτρες και σπασμένα μάρμαρα που έσπασαν την προστατευτική του ανθεκτική ασπίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα β’ βαθμού και να τραυματιστεί επικίνδυνα στο κεφάλι και στο στήθος του.

Αιμόφυρτος και με τις σάρκες του καμένες από τη βενζίνη και τις βόμβες μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύθηκε για μέρες. Μετά τη νοσηλεία του, ο σοβαρός τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στη μάχιμη ενεργό υπηρεσία του επειδή του άφησε μόνιμα προβλήματα και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε υπηρεσία γραφείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αφηγήσεις του, οι φωτογραφίες – ακαταμάχητα πειστήρια και το κομμάτι της σπασμένης ανθεκτικής ασπίδας του, που το κρατάει ως ενθύμιο μνήμης, προκάλεσαν θαυμασμό, αλλά και συγκίνηση.

Για το λόγο αυτό, αλλά και για να γίνουν γνωστές οι θυσίες και οι προσφορές των Αστυνομικών της πατρίδας μας, καθηκόντως ο Ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, Υπ/γος ε.α., παρουσία και των αξιότιμων κ.κ. του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Ασπρούδη, του Αστυνομικού Δ/ντη Καρδίτσας κ. Βασ. Καραπιπέρη, του Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών κ. Θωμά Βαλομάνδρα, των Προέδρων των τοπικών διοικήσεων Καρδίτσας και Τρικάλων της ΙΡΑ κ.κ. Γεωργίου Ζαρχανή και Κων/νου Θεοχάρη και του διατελέσαντος εκπαιδευτή και καθηγητή στη Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας κ. Κων/νου Τριανταφύλλου, τίμησαν τον ανωτέρω μαχητή – ήρωα Αστυνομικό, ο οποίος μπροστά στον επερχόμενο άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του δεν υποχώρησε, αλλά έθεσε των εαυτό του εθελούσιο θύμα του καθήκοντος για να υπερασπιστεί το Κράτος Δικαίου και να προστατεύσει πολύτιμα αγαθά πολιτών, για τα οποία νυχθημερόν η Ελληνική Αστυνομία, ως γνωστόν, μοχθεί και επαγρυπνά.

Ως ελάχιστο δείγμα αναγνωρίσεως και προσφοράς του προς την κοινωνία μας δόθηκε από τον κ. Δημ. Καλλιαντζή η τιμητική επιβράβευση, από τον Πανοσιολογιότατο π. Αμφιλόχιο η εικόνα του Αγ. Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον Αστυνομικό Δ/ντη ο θυρεός του Μουσείου, στον οποίο εμπεριέχεται και το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ. και από τον κ. Γεώργιο Ζαρχανή το  λάβαρο της τοπικής διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

«Τιμή σ’ αυτούς που στη ζωή τους,

όρισαν να φυλάττουν Θερμοπύλες,

ποτέ από το χρέος μη κινούντες»

Police  3 Police 1 Police  2

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…