0natfw2veyobina9xwsx

Τα Σκόπια  θα πρέπει να ξεχάσουν τη «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία και τη «μακεδονική γλώσσα» και να χρησιμοποιούν μόνο τον όρο: «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και θα πρέπει να συνεργασθούν με την Επιτροπή για τα Ιστορικά Θέματα, εάν θέλει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αναφέρει ιστοσελίδα των Σκοπίων.

Τις προϋποθέσεις αυτές θέτει η Βουλγαρία σχετικά με την έγκριση των συμπερασμάτων της διεύρυνσης του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα MKD.mk, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμίτροφ δήλωσε ότι «δεν θα δεχθούμε ποτέ αντιευρωπαϊκούς διμερούς όρους που αναφέρονται στην ταυτότητα της Βόρειας Μακεδονίας στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Η ‘μακεδονική γλώσσα’ είναι ένα βασικό και αδιαχώριστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας», τόνισε  ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι όροι της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά από το MKD.mk,  και αποτέλεσαν μέρος της περίληψης του συμπεράσματος για τη διεύρυνση της ΕΕ και της ημερομηνίας διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Πηγή: pronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…