Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας copy

Μαχιά Βάσω 2Επιμέλεια άρθρου: Βασιλική Μαχιά

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας αποφάσισε να κάνει γνωστό το νέο της απόκτημα, τις Μουσειοκατασκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με ένα γουστόζικο βιντεάκι που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο youtube.

Είναι η πρώτη φορά που  μία βιβλιοθήκη αποκτά Μουσειοκατασκευές, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για

βαλίτσες, που περιέχουν αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό και εικαστικά παιχνίδια, τα οποία  σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο.

Μουσειοσκευή 1 Κυκλαδικός Πολιτισμός: Το έντυπο υλικό για τον εκπαιδευτικό, οι διαφάνειες, τα βιβλία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά κυρίως τα ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων δίνουν στο μαθητή την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία.

Μουσειοσκευή 2 Αρχαία Ελληνική Κεραμική: Τα αντίγραφα αγγείων του μελανόμορφου και ερυθρόμορφου ρυθμού, το έντυπο υλικό, οι διαφάνειες, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια βοηθούν το μαθητή να μάθει πώς κατασκευάζονταν τα αγγεία, τις διάφορες τεχνικές διακόσμησης, αλλά και τα σχήματα και τις ονομασίες τους.

Για τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας καθώς και το νέο υλικό που προστίθεται σταδιακά στη συλλογή της μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από την ιστοσελίδα της (http://www.kalambakalibrary.org).

(σύνδεσμος video: https://m.youtube.com/watch?v=FnoxOGJWVBk )

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…