TYRNAVOS

Πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου το πρώτο αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ ενόψει των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν οι αγρότες. 

Στο χθεσινό συλλαλητήριο οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου παρέταξαν τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Αιχμή του δόρατος ο φόρος στο κρασί που συμπεριλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, το ρωσικό εμπάργκο που έχει φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς παραγωγούς της επαρχίας Τυρνάβου καθώς τα προϊόντα τους είναι εξαγώγιμα και φυσικά η παραγωγή τσίπουρου.

Αυτά τονίστηκαν και στην ομιλία του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζου Μαρούδα που απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν για το επόμενο διάστημα.

Οι αποφάσεις σχετικά με την μορφή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες θα καθοριστούν στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί η Πανελλήνια Επιτροπή των Μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ.

Η πρόταση για συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης στον ύψος του Τυρνάβου, δεν υλοποιήθηκε. Ωστόσο φαίνεται ότι οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Όπως,   υποστηρίζουν είναι ο μοναδικός τρόπος να διεκδικήσουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των πολιτικών που υλοποιήθηκαν από την Ε.Ε. και των κυβερνήσεων και κυρίως για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…