cotton-branch

Συνεργασία υπεγράφη προ ημερών μεταξύ πέντε συνεταιρισμών με βασικό αντικείμενο την κοινή διαχείριση της καλλιέργειας βάμβακος και την κοινή εμπορία του προϊόντος,. Στη συμφωνία αυτή συμμετέχουν οι πρόεδροι κ.κ. Φώτης Παπαδόπουλος (ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών), Ιωάννης Κουκούτσης (Α.Σ Πλατυκάμπου), Αθανάσιος Καραΐσκος (ΑΣ Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»), Βάιος Αγγελακόπουλος (ΑΣ Κρήνης), Αχιλλέας Αποστόλου (ΑΣ Ζευς).

Η «συνεργασία» μετρά 140 ενεργούς συνεταιριστές-παραγωγούς βαμβακιού και αριθμεί τουλάχιστον 15.000 στρέμματα βαμβακιού.

Στα μέλη των συνεταιρισμών δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους για τα στρέμματα που προτίθενται να καλλιεργήσουν.

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στους πρωτεργάτες του εγχειρήματος ότι στην πορεία και μέχρι το τέλος Απριλίου θα προστεθούν στον ενιαίο συνεταιρισμό και άλλοι βαμβακοπαραγωγοί, αφού πρώτα γίνουν μέλη των τοπικών συνεταιρισμών.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Αθανάσιος Καραΐσκος, «πρέπει να πετύχει αυτή η συμμαχία με το Συνεταιριστικό Θεσσαλικό βαμβάκι, ώστε αυτή η κοινή πορεία να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. Εμείς από τώρα θα απευθυνθούμε στα εκκοκκιστήρια και θα προσπαθήσουμε να υπογράψουμε συμβόλαια μαζί τους και να προπωλήσουμε το βαμβάκι.

Ήδη με την φύτευση θα γνωρίζουμε τα στρέμματα καλλιέργειας. Με ένα μέσο όρο απόδοσης 300 κιλά το στρέμμα και γνωρίζοντας την καλή ποιότητα που έχουμε στην περιοχή εκτιμώ ότι θα έχουμε καλές τιμές παραγωγού. Επίσης γνωρίζουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα μας κηρύξουν πόλεμο οι μεσάζοντες».

Σταύρος Παϊσιάδης
[email protected]

Πηγή:agrotypos.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…