asep_1

Προθεσμία θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών σε Δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τις μόνιμες προσλήψεις, οι οποίες τους έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020 στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του 2021.

Το Υπουργείο ζητά τις άμεσες ενέργειες της Αυτοδιοίκησης εντός της προθεσμίας «ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της Προκήρυξης το συντομότερο δυνατόν».

Πρόκειται για την αριθμ. 12119/18.2.2021 Εγκύκλιο της Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, με τίτλο «Πρόσθετα προσόντα, επιβεβαίωση των θέσεων τακτικού προσωπικού των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021 και αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών».

Απευθύνεται σε συγκεκριμένους ΟΤΑ, που μπορείτε να δείτε και στο τέλος του παρόντος. Περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν και μέχρι πότε.  Υπογραμμίζουμε ότι καταληκτική προθεσμία ανάρτησης του σχετικού αρχείου από τους ΟΤΑ ορίζεται η 1η Μαρτίου. Η αποστολή του σχετικού εγγράφου μετά των δικαιολογητικών πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ανάρτηση του αρχείου και σε κάθε περίπτωση έως την 1η Μαρτίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ότι εάν δεν αναρτηθεί από Δήμο το απαιτούμενα αρχείο στον ειδικό τόπο και δεν αποσταλεί το έγγραφο μετά των δικαιολογητικών εμπρόθεσμα, οι θέσεις του Δήμου δεν θα συμπεριληφθούν στον Πίνακα του Υπουργείου προς το ΑΣΕΠ.

Δηλαδή για να μην κινδυνεύσετε να χάσετε τους μόνιμους διορισμούς που σας εγκρίθηκαν, είναι σημαντικό να γίνουν οι ενέργειες όπως ζητά το Υπουργείο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι από τις 748 θέσεις τακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις οποίες αναφέρεται η συγκεκριμένη Εγκύκλιος, ένα μέρος τους θα παρακρατηθεί με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, προκειμένου να πληρωθούν από προστατευόμενα άτομα, με βάση την παρ.1 του αρ.3 του ν.2643/1998 ως ισχύει, και άρα οι εν λόγω θέσεις δεν θα συμπεριληφθούν στον Πίνακα που θα στείλει το Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ για την έκδοση της Προκήρυξης.

Oλη η εγκύκλιος και οι θέσεις εδω

Πηγή:e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…