polites

Ένας νέος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση, αναμένεται να εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα, μετά την πρόβλεψη της ρύθμισης Σκουρλέτη, για απάλειψη του ηλικιακού ορίου για προσλήψεις στους δήμους, μέσω ΑΣΕΠ.

Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, μέσω της aftodioikisi.gr,έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους, αφού στους υπόλοιπους διαγωνισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής, υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.

Μάλιστα σε ηλεκτρονικά μηνύματα τους, κάνουν λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Σημειώνουν ότι η ρύθμιση Σκουρλέτη για προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στους ΟΤΑ, χωρίς όριο ηλικίας, πρέπει και να επεκταθεί και στους υπόλοιπους διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα αναφέρουν ότι εφόσον δεν υπάρξει σχετική τροποποίηση και για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς, τότε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και θα θέσουν θέμα νομιμότητας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωποι με ένα νέο «μπλόκο» και μάλιστα από πολίτες που θα διεκδικούν «ισονομία» ως προς τους όρους πρόσληψης στο δημόσιο τομέα.

Περπατάρης: Πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο των προκηρύξεων

Η aftodioikisi.gr, ζήτησε για το θέμα την άποψη του γνωστού εργατολόγου – συνεργάτη της Δημήτρη Περπατάρη ο οποίος, στην ουσία συμμερίζεται την δυσφορία των πολιτών που συμμετέχουν σε άλλους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ζητώντας η κατάργηση των ηλικιακών ορίων να ισχύσει και γι’ αυτούς:

“Η ρύθμιση της Κυβέρνησης για την υπέρβαση του ορίου ηλικίας δίνει μια θετική διέξοδο και πρέπει νομοθετικά να επεκταθεί για το σύνολο των προκηρύξεων που θεσπίζοντας χαμηλά όρια ηλικίας αποκλείουν στην πραγματικότητα τους επί χρόνια συμβασιούχους που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών απασχόλησής τους και οι οποίοι κόβονται λόγω του ορίου ηλικίας .

Η ρύθμιση μάλιστα αυτή και η επέκτασή της είναι και απόλυτα συμβατή με Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει την ηλικία να είναι αποφασιστικό κριτήριο πρόσληψης παρά μόνο σε ειδικότητες και επαγγέλματα που είναι καθοριστική για θέματα ασφαλείας και σωματικής ακεραιότητας κατά την εργασία”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Περπατάρης.

aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…