1

Πρόσκληση για αγώνα ομόνοιας και συνεργασίας έστειλε από την Καρδίτσα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

“Να διακρίνουμε αυτά που μας ενώνουν και να απομακρύνουμε αυτά που μας χωρίζουν”, τόνισε ο κ. Ιερώνυμος το απόγευμα του Σαββάτου από το κέντρο δεξιώσεων “Έπαυλη” στο Καλλιφώνι Καρδίτσης, που παραβρέθηκε για την εκδήλωση κοπής της πίτας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και πρόσθεσε πως “οι ημέρες που διανύουμε μας καλούν σε περισσότερη αγάπη, ομόνοια και ενότητα”.

Ο Αρχιεπίσκοπος που ευλόγησε και έκοψε την πίτα σε ένα κατάμεστο από κόσμο κέντρο, αφού επισήμανε τη σπουδαία συμβολή των εθελοντών και των δωρητών μέσα στην εκκλησία, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “εμείς γινόμαστε απλά η ιδέα, η αφορμή και ο οδηγός. Εσείς, είστε, εκείνοι που ενισχύεται και υψώνονται τα ιδρύματα το ένα μετά το άλλο και ξεκουράζονται εκεί οι άνθρωποι βρίσκοντας αναψυχή”.

Ο κ. Ιερώνυμος πριν κλείσει την ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, σημειώνοντας πως “όλα αυτά τα χρόνια που τον ξέρω υπηρετεί την Εκκλησία ταπεινά, δουλεύοντας συστηματικά και ουσιαστικά, χωρίς να τον ενδιαφέρει το φαίνεσθαι αλλά το είναι”.

Από την μεριά του o μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στην πόλη της Καρδίτσας, του προσέφερε ένα εγκόλπιο της Παναγίας και ένα αναμνηστικό δίσκο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν για να τιμήσουν το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, εκπρόσωποι των τοπικών, στρατιωτικών αρχών και φορέων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος πριν φτάσει στην Καρδίτσα, έκανε με τη συνοδεία του μια στάση στην πόλη των Τρικάλων. Εκεί τον υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και στη συνέχεια επισκέφτηκε στο επισκοπείο τον μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο, με τον οποίο τους συνδέει μακρά πνευματική φιλία.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης 

2

3

4

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…