syndikato gal Trik

(φωτό: Αρχείου)

Το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία του κλάδου, τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο και το οποίο τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, με νέα αντεργατικά μέτρα. Μέτρα που είναι συμφωνημένα με τους δανειστές και τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Σε αυτά είναι ενταγμένο το χτύπημα της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, η ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στις μειώσεις μισθών, στην εργασιακή ζούγκλα, στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών κ.α.

Άλλωστε διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων των κυβερνήσεων ήταν και είναι να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης να βάλουν στο γύψο τον αγώνα των συνδικάτων.

Συνάδελφοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τα τελευταία μέτρα σε βάρος μας, παρά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την <<έξοδο από τα μνημόνια και τη δίκαιη ανάπτυξη>> που έρχεται το 2018.

Όσα μέτρα πήρε ως τώρα η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες ήρθαν για να μείνουν, γιατί ακριβώς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.

Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ, που αρνείται την κήρυξη απεργίας μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φόρα ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η οργανωμένη πάλη των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων και η οποία περνά μέσα από τα συνδικάτα μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να μην εφαρμοστούν ποτέ, να πέσουν στο κενό.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν μπροστά να οργανωθούν στα συνδικάτα τους, να αποφασίσουν τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και των Βιομηχάνων, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή, να παλέψουν για τη δική τους ανάπτυξη.

Την απόφαση αυτή φοβούνται και τρέμουν οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι ανίκητοι ο αγώνας της εργατιάς μπορεί να τους σαρώσει.

Με αποφασιστικότητα να συντρίψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και βιομηχάνων.

Την Τρίτη 9 Γενάρη, μέρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο στη βουλή , συμμετέχουμε μαζί με άλλα συνδικάτα των Τρικάλων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου .

syndikato galaktos

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη Κ. Αγοραστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας- Ευχαρίστησε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα προσφοράς στον άνθρωπο 

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέ…