Arxiki

Δύο ήταν τα βασικότερα εκ των θεμάτων που απασχόλησαν το Σώμα κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, Τρίτη 3 Ιουλίου, τα οποία & «πέρασαν» ομόφωνα…

1.Έγκριση Β2 Σταδίου Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Σχεδίου Πόλης Τ.Κ. Πύλης.
2. Έγκριση Β2 Σταδίου Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δήμου Πινδέων…

…με τον Δ/ντή του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου κ. Στέφανο Παιδή να τοποθετείται, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις επί του συνόλου των παραπάνω δύο θεμάτων, ενώ ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημ. συμβούλων, ενώ τέλος το λόγο πήραν πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν βασικά τις αντιρρήσεις τους για το πρώτο θέμα, που κατά την γνώμη τους, αδικούνται από την εν λόγω επέκταση.

Σχετικά με το πρώτο θέμα (Έγκριση Β2 Σταδίου Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Σχεδίου Πόλης Τ.Κ. Πύλης) ο κ. Παιδής στην τοποθέτησή του εξήρε την σημασία της συγκεκριμένης μελέτης καθώς έτσι από τη μια πλευρά, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης μιας πόλης η οποία τα στοιχεία δείχνουν συρρίκνωσή της, από την άλλη δίνεται η δυνατότητα προστασίας του περιβάλλοντος με την μείωση του ύψους των οικοδομών στο κέντρο, με παράλληλη περιμετρική δόμηση, με όφελος το περισσότερο «πράσινο», αλλά & ως προς τις χρήσεις γης, που ένα σχέδιο πόλης επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες.

Στη συνέχεια ο κ. Παιδής εξήγησε ότι το Β2,  ανήκει στα στοιχεία της πολεοδόμησης & δεν πρέπει να συγχέεται με την πράξη εφαρμογής, (η οποία έρχεται κατόπιν για να υλοποιήσει την πολεοδομική μελέτη) έρχεται στο Δ.Σ. για να αποφασίσει την έγκριση ή όχι κάποιων ενστάσεων που έγιναν στο Β1.

Ενστάσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Παιδή δεν ήταν πολλές & το 80% εξ αυτών συνοψίζονται στον Β’ τομέα του σχεδίου & αφορούσαν στην αρτιότητα των νέων οικοπέδων, με τους κατόχους αυτών να ζητούν να ισχύσει το ίδιο μέγεθος με αυτό του Α’ τομέα, δηλ. τα οικόπεδα να «κοπούν» στα 400τμ. Θέμα το οποίο η Υπηρεσία το θεώρησε σωστό & το αποδέχθηκε, ορίζοντας την οικοδομική αρτιότητα στο σύνολο & των δύο τομέων στα 400τμ.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του για το 1ο θέμα κ. Παιδής είπε, πως για χάριν εξυπηρέτησης των πολιτών η Υπηρεσία υπερέβην του χρόνου κατάθεσης της μελέτης & επιβάλλεται πλέον αυτή να προχωρήσει.

Να σημειώσουμε εδώ, πως δικαίωμα ένστασης έχει κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι θίγεται από το νέο σχέδιο πόλεως & κατά το στάδιο της «Πράξης Εφαρμογής» αυτού.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Παιδή, στο βίντεο που ακολουθεί…

Σχετικά με το 2ο θέμα (Έγκριση Β2 Σταδίου Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δήμου Πινδέων) ο κ. Παιδής ανέφερε πως αυτό αποτέλεσε θέμα το οποίο ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του πρώην Δ. Πινδαίων, αλλά για μια σειρά λόγων (βλ. σχετικό βίντεο παρακάτω) σταμάτησε στην Περιφέρεια.

Συνεχίζοντας ο κ. Παιδής ανέφερε πως το Β2 στάδιο του συγκεκριμένου ΣΧΟΟΑΠ, δεν επιλύει μόνο θέματα που αφορούν την Μεσοχώρα, αλλά & θέματα πολλών άλλων οικισμών της Δ.Ε. Πινδαίων, επί παραδείγματι τα Στουρναραίικα, καθώς η εν λόγω Κοινότητα δεν διαθέτει συγκεκριμένη οριοθέτηση, ενώ τώρα προτείνεται μία ενιαία πολεοδομική μελέτη, που θα καταστήσει τα Στουρναραίικα μια Κοινότητα με συνεκτικότητα & όχι «πασπαρτού».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Παιδή, στο βίντεο που ακολουθεί…

Εκτός των 23 θεμάτων ημερήσιας διάταξης, από το Προεδρείο ετέθησαν άλλα δύο θέματα, εκτός ημερήσιας διάταξης με το πρώτο να αφορά …Παράβαση πρωτοκόλλου εγκατάστασης & παράταση υλοτομίας στις συστάδες 2α & 2β του δημοτικού δάσους Μεσοχώρας & το δεύτερο…διάθεση λήμματος ξυλείας δημοτικού δάσους Τ.Κ. Γαρδικίου για το έτος 2018.

Θέματα τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα, όπως & το σύνολο των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. (Βλ. τα θέματα ΕΔΩ)

 

DSC02705

DSC02706

DSC02707

DSC02709

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…